fbpx

Festivaluri de interpretare a cantecului popular la Cluj si Bistrita

concurs interpretare folclorCentrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor anunță organizarea a două festivaluri de interpretare a cântecului popular.

 

23 Octombrie 2013

10:59

În perioada următoare tinerii bihoreni sunt invitați să se înscrie la două evenimente dedicate interpretării cântecului popular:

  • La Bistrița între 15 – 17 Noiembrie 2013, Festivalul Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „PANĂ DE PĂUN” ediția a VIII-a – Bistrița. Sunt invitați să participe din fiecare județ doi interpreți de muzică populară, având vârsta cuprinsă între 16 – 30 de ani. Concurenții vor interpreta o doină sau o baladă fără acompaniament orchestral și un cântec cu acompaniament muzical.
  • La Cluj – Napoca între 21 – 23 Noiembrie 2013 va avea loc prima ediție a Festivalului Național Concurs „Taragotul de Aur Dumitru Farcaș”. Concursul se desfășoară pe două secțiuni: soliști vocali și soliști instrumentiști. Vârstele candidaților trebuie să fie cuprinse între 16 – 35 de ani. Soliștii vocali vor interpreta două piese muzicale o doină și un cântec de joc. Soliștii instrumentiști vor interpreta două piese muzicale cu acompaniament.

Informații suplimentare, fișa de înscriere, scrisoarea de recomandare și regulamentul de organizare al evenimentului se pot obține de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Piața 1 Decembrie – 12, telefon – fax: 0259. 413. 922 sau prin email:centrul.cultural.bihor@gmail.com

 

Ciprian Costa