fbpx

Festivalurile verii 2019

sursa: romania-insider.com

Un scurt reminder.

 

30 Iunie 2019

17:00

 

Probabil toată lumea asociază vara cu concediile, vacanțele sau pur și simplu timpul liber cu care eram obișnuiți încă de pe băncile școlii. Vacanța de vară era cea mai așteptată și planurile pentru aceasta începeau deja cu mult timp înainte.

Așadar, ce facem și unde mergem vara asta?  În România, festivalurile au devenit deja un trend foarte iubit și biletele la acestea sunt luate din timp. Fie că vrei să vezi un artist anume sau vrei doar să te bucuri de muzică bună și o atmosferă incredibilă, ai de unde alege! Mai jos vom vedea care sunt cele mai faimoase festivaluri de muzică de care te poți bucura vara aceasta.

NEVERSEA

Ajuns deja la a 3-a ediție, Neversea este cel mai mare festival de pe malul Mării Negre care are loc la Constanța, în perioada 04 – 07  Iulie. Poreclit și „Untold-ul de la mare”, Neversea a adus laolaltă zeci de mii de fani și sute de artiști. Locația exactă este chiar Plaja Neversea, unde, timp de 4 zile pe 5 scene, vor cânta și mixa peste 150 de artiști faimoși precum Afrojack, Jessie J, Lost Frequencies, Steve Aoki, Sean Paul, ATB, Kadebostany și mulți alții. Nu vor lipsi nici artiștii români precum Paraziții, Delia, Vali Bărbulescu, The Motans, Grasu XXL, Inna și lista continuă pe site-ul https://www.neversea.com/en unde se pot vedea toate noutățile și se pot cumpăra bilete pe o zi – one day pass – sau abonamente pe toată perioada festivalului.

Cele 5 scene sunt denumite: Oasis, Daydreaming, The Ark, The Temple și Main Stage – practic de toate pentru toți, la un festival de asemenea amploare fiecare își va găsi în mod sigur locul și muzica preferată.

ELECTRIC CASTLE

Dacă o luăm în ordine cronologică, următorul festival este Electric Castel care va avea loc tot în luna Iulie, mai exact în perioada 17-22 iulie la Castelul Banffy din Cluj.

Castelului Banffy i s-a dus departe vestea, mai ales în ultimii ani de când Electric Castle și-a început povestea. Anul acesta va fi cea de-a 7-a ediție a acestui celebru festival, unde nici ploaia nu poate întrerupe vibe-ul specific. Artiștii deja confirmați sunt Florence and The Machine, faimoșii 30 Seconds to Mars, Bring me the Horizon, Metric, The Vaccines, Boyz Noize, Sofi Tukker, Kronos Quartet și lista continuă cu mulți alții, lista completă poate fi vizualizată pe site-ul www.electriccastle.ro .

UNTOLD

În mod sigur toată lumea a auzit de ultra-faimosul UNTOLD deci cuvintele sunt de prisos. Sărbătorind cea de-a 5-a ediție anul acesta, festivalul este în top 10 cele mai faimoase festivaluri DIN LUME!

Între 1-4 August la Cluj Arena, festivalierii vor avea parte de cele mai inedite experiențe iar o mare surpriză pentru ediția de anul acesta este faimosul și iubitul artist Robbie Williams, care va concerta pe main stage. Promovarea acestui festival este la cote maxime, organizatorii punând la dispoziție multe variante prin care cei interesați pot beneficia de reduceri și promoții la bilete și abonamente – Blood Network și Bac de 10 fiind două dintre aceste, menite să motiveze și să atragă publicul tânăr să facă un gest altruist și să se țină de școală, recompensa fiind un bilet de o zi la Untold (sau Neversea) și reduceri substanțiale la abonamente. În mod sigur, și anul acesta UNTOLD va fi legendar și se va vorbi toată vara despre el!

SUMMER WELL

Încă un eveniment cunoscut printre festivalierii din România, este Summerwell – un festival cu muzică indie, pop și rock – care are loc pe Domeniu Știrbey din Buftea, în data de 10 – 12 August. Deja la cea de-a 9-a ediție, reputația acestuia a crescut rapid și artiștii care vin fac line-up-ul să crească de la an la an. The National, Razorlight, Pale Waves, Tender, Black Honey, Red Rum Club, Subcarpați, AJ Tracey și Bucharest Symphony Orchestra sunt doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scenă la Summerwell anul acesta.

Zona retrasă de oraș, cu iarbă verde este foarte apreciată de participanți, care vor avea parte de un vibe liniștit, amenajat cu zone de relaxare.

Alte festivaluri din România

*Afterhills – care va avea loc în 2 weekenduri consecutive, în luna August. Primul va fi 23 – 25 August, urmat de 30 August – 01 Septembrie, în Dobrovăț, Iași. Mai multe detalii pe www.afterhills.com

*Way Too Far Rock – un festival de muzică rock, după cum îi spune și numele, care a ajuns deja la a 3-a ediție. Anul acesta doritorii de vor bucura de el la Kingsland, comuna Ineu, zona metropolitană Oradea, Bihor. În perioada 09 – 11 August, domeniul Kingsland va fi gazdă pentru concertele rock și diverse spații de relaxare pe malul lacului. Mai multe detalii despre WTF Festival se găsesc pe pagina de facebook https://www.facebook.com/waytoofarrockfestival/

Așadar, o vară plină!

Mira Pop