fbpx

Festum Varadinum înfrățește orașele Szekesfehervar și Oradea

festum varadinumOradea și Szekesfehervar se promovează reciproc.

 

21 Aprilie 2016

10:33

Ediția a XXV-a a Festivalului Festum Varadinum creează relații mai puternice între orașul nostru și orașul maghiar Szekesfehervar. Cu ocazia evenimentului, primarii celor două localități și-au declarat susținere reciprocă și s-au invitat unul pe altul la schimburi de evenimente culturale.

Cu atât mai mult cu cât în cadrul Festum Varadinum 2016, o zi este dedicată orașului Szekesfehervar. În sensul în care, localitatea maghiară, se promovează prin diverse activități organizate în Cetatea Oradea, în Casa Darvas – La Roche ori în alte puncte din orașul nostru.

Iar astăzi, 21 Aprilie a.c., de la ora 10:00, în Sala Mare a Primăriei are loc prezentarea orașului Szekesfehervar. În schimb, edilul maghiar, ne-a invitat să ne prezentăm și noi municipiul în unul din evenimentele culturale organizate în localitatea pe care o administrează.

Mai mult, cei doi primari și viceprimarul Huszar Istvan au declarat că schimbul de experiență ajută cele două comunități să recunoască și să rezolve probleme similare, fapt ce contribuie la dezvoltarea celor două orașe. Programul complet al festivalului îl regăsiți aici.

Laura Luțai