fbpx

Florile pe care le mai putem planta în lunile Martie – Aprilie

sursa: thechicsite.com

sursa: thechicsite.com

Ce flori putem planta primăvara.

 

26 Martie 2016

13:50

Am așteptat cu toții sosirea primei luni de primăvară. Și a venit. Odată cu ea, și pofta noastră de natură. Iar dacă avem o grădină, fie ea cât de mică, suntem norocoși. Însă e nevoie să știm ce avem de făcut ca întreaga vară să avem o priveliște înfloritoare.

Cele mai multe flori, cu care ne înveselim în Martie, trebuiau însă plantate încă din toamnă. Asta nu înseamnă că nu mai avem luni multe și bune în care să ne bucurăm de flori. Iar cum totul începe cu o treabă bine făcută, iată ce putem munci în grădină în aceste zile.

Acum se poata planta cea mai apreciată floare: trandafirul. Sau dacă aveți de anii trecuți, e momentul propice să îl tundeți. Tot acum e timpul să punem în pământ azaleea, iasomia, magnoliile, liliacul și toți arbuştii ornamentali.

Zmeurul și toți butașii de fructe de pădure se simt și ei cel mai bine dacă sunt plantați în luna Martie.

Dacă în miezul verii vreți să admirați minunea firavă a macilor, acum e momentul să puneți semințele în pământ. Petuniile, fie ele răsaduri, fie semințe, se plantează tot acum. Salvia, la fel. Gălbenelele, și ele. Gladiola, crinii, daliile, deși sunt flori cu bulb, se plantează primăvara, de asemenea.

Gazonul necesită și el îngrijire specială. Îndepărtați iarba obosită, iar după ce greblați și afânați solul, puteți, fără grijă, să sădiți semințe pe zonele așa-zis chele, ca să poată răsări iarba nouă.

Să nu scăpați pomii fructiferi, care au nevoie de atenție în luna Martie. Tundeți-i înainte ca mugurii să stea să pocnească și dați-i cu var la bază.

După ce le faceți loc în grădină noilor plante, arbuști ori pomi, nu uitați că cel puțin o săptămână, dacă nu vă ajută natura, trebuie să le udați din abundență. Au nevoie și de îngrășământ, dar uitați-vă bine în jur: toate plantele ori pomii pe care îi aveți simt nevoia de puțin sprijin din partea voastră, așa că oferiți-le tuturor îngrășământ, după o iarnă lungă.

Și să nu credeți că dacă ați pierdut primele zile din Martie și timpul nu vă mai ajunge să le faceți pe toate, se întâmplă ceva rău dacă vă prinde luna Aprilie cu aceste munci. Nimic, doar să aveți grijă ca pomii și trandafirii să nu fie înmuguriți, dacă vreți să îi tundeți.

 Laura Luțai