fbpx

Fosta Casa de Cultura primeste denumirea de „Florica Ungur”

florica ungur sursa foto elefant.roFostei Case de Cultură din Piaţa Ferdinand i se va atribui numele de „Florica Ungur”. 

 

24 Octombrie 2014

19:54

Actualul sediu al Direcţiei de Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente a avut de-a lungul istoriei o serie de denumiri, printre cele mai cunoscute amintim Sala Arlus și Casa de Cultură a Municipiului Oradea.

Cu toate acestea, Consiliul Local Oradea a hotărât ca începând din acest an, 2014, să poarte numele cunoscutei interprete de muzică populară „Florica Ungur”.

În decursul timpului, Florica Ungur a reprezentat cu succes folclorul bihorean atât în ţară cât şi în străinătate. A avut un repertoriu de peste 150 de cântece printre care „Bate vânt de la Orade”, „Cine nu ştie ce-i doru”, „Ai,li, li, frunză gabănă, iar lista poate continua. În 2008 a fost premiată cu diploma „Pro meritis”, pentru rolul important deținut în promovarea autenticităţii muzicii tradiţionale româneşti. O boală cruntă a luat-o dintre noi la 72 de ani, în ziua de 04 August 2011.

 

Gabriela Zaica