fbpx

Fotbalul timisorean l-a invins pe cel oradean. FOTO

fc_bihor_-_poli_Timisoara_07FC Bihor a cedat cu 0-1 jocul din cupă, cu ACS Poli Timișoara.

25 Septembrie 2013

08:14

 

La capătul unui meci bun, echipa orădeană de fotbal FC Bihor a pierdut cu scorul de 0-1 jocul pe care l-a susținut marți după-amiază pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, în compania formației timișorene ACS Poli, în faza șaisprezecimilor de finală din Cupa  României.

Partida a avut un ritm bun în prima repriză, în care ambele formații și-au creat mai multe ocazii. Tonul l-a dat orădeanul R. Lukacs, care în minutul 2 a șutat puternic de la marginea careului puțin peste poartă. Apoi, în minutul 11, tot FC Bihor și-a creat o bună ocazie, printr-o lovitură liberă, executată de Sfârlea de la 17 metri, dar a respins portarul Eduard Papp.

Același mijlocaș al gazdelor, care a revenit după o suspendare, Sebastian Sfârlea, a șutat 6 minute mai târziu din 18 metri puțin pe lângă poartă.

În replică, în minutul 19, Trandu a șutat puternic, pe lângă bară, iar în minutul 26 Popovici, de la 7 metri, a luftat, ratând o bună ocazie pentru bănățeni.

FC Bihor a revenit în atac și în minutul 30, Sebastian Ianc a executat o lovitură liberă de pe partea stânga, dar portarul oaspeților, E .Papp a respins în lateral.

Finalul primei reprize le-a aparținut oaspeților însă, care în minutul 35 au șutat prin Boldea de la 16 metri peste poartă, iar în minutul 41, după o lovitură liberă executată de Trandu, Petrovic a șters mingea cu capul, însă portarul Sălăjan a respins în bară. Ultima ocazie a primului mitan i-a aparținut lui Poparadu, care din 10 metri a trimis pe lângă poartă.

Repriza a doua nu a mai consemnat atât de multe ocazii de poartă precum în prima, însă ACS Poli a avut mai mult inițiativa, iar în minutul 48, după o centrare a lui Bărbuț de pe dreapta, dorind să reia din 6 metri atacantul de culoare Furtado l-a accidentat pe portarul orădean Sălăjan, care a respins totuși.

În replică, în minutul 49, R. Lukacs a șutat puternic de la 20 de metri, dar pe lângă poartă.

Golul a venit în minutul 72, la o greșeală de marcaj a fundașilor orădeni, când, în urma unei centrări de pe stânga, mijlocașul dreapta al timișorenilor, Bărbuț, a reluat cu capul din interiorul careului mic și l-a învins pe portarul orădean.

După primirea golului, FC Bihor a ieșit mai mult la joc, a încercat să egaleze, dar nu a izbutit să pună în real pericol poarta bănățenilor. Șutul lui Sfârlea, peste poartă, din minutul 86, și reluarea lui Popovici, din partea stângă ,respinsă de Alin Sălăjan, în minutul 90, au fost ultimele acțiuni mai periculoase ale partidei care s-a încheiat astfel cu scorul de 1-0 pentru timișoreni, o echipă de liga I, care și-a onorat statutul și a reușit să obțină calificarea pentru optimile de finală.

Pentru FC Bihor rămâne jocul bun, în creștere față de partidele anterioare și dătător de speranțe pentru ce va urma.

 

Astăzi am făcut un joc bun. A întâlnit o echipă bună de primă divizie. Am avut o organizare a jocului mai bună. E organizarea jocului de la care putem pleca și care ne dă încredere că începem să reglăm lucrurile. Am jucat 75 de minute de la egal la egal. Îmi dă speranțe că încet, încet o să reușim să avem rezultate cu  această echipă. Chiar dacă am pierdut pe o greșeală personală, cred că am făcut un joc bun, un joc mai bun decât celelalte susținute până acum

a declarat la final, și tehnicianul echipei FC Bihor, Gheorghe Ghiț.

De partea cealaltă, antrenorul timișorenilor, Valentin Velcea, a fost mulțumit de rezultat și de calificare:

Mă bucur că am trecut în următorul tur al celei de-a doua competiții, Cupa României, o competiție pe care noi punem accent și cred că este drumul care poate să-ți ofere cel mai repede o participare aproape de cupele europene. Mi-aș dori să ajungem în finală, pe care mi-aș dori s-o câștigăm după cele două pierdute până acum. Cred că jucătorii mei au arătat astăzi un joc pe alocuri bun, pe alocuri au fost însă și crispați

 

În această partidă pentru FC Bihor au jucat: Sălăjan – Letan, Fl. Lazăr, Mintaş, R. Lupu – Ianc (min. 73 Bic), M. Popa, Sfârlea – Fl. Pop (min. 83 Ov. Popa), Hadăr și R. Lukacs (min. 75 A. Achim).

Pentru ACS Poli au evoluat însă: Pap – Belu, Petrovic, Şeroni, Nicola (min. 70 Ruiz) – Poparadu, Boldea (min. 83 R. Moldovan), Trandu, Bărbuţ (min. 90 Dragomir) – Furtado, Popovici
Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Cristian Nicolae Lucaci şi Radu Despa (ambii din Baia Mare).

Florin Mihalca