fbpx

Fuziunea a două colegii aduce condiții mai bune elevilor din Oradea

elev scoalaPentru o mai mare eficiență. 

 

14 Mai 2016

12:00

După ce municipalitatea a hotărât fuzionarea a două colegii tehnice orădene, prin absorbția de către Colegiul Tehnic „Traian Vuia” a Colegiului Tehnic „Andrei Şaguna”, acum vin și veștile bune: încep lucrările de modernizare a celor două clădiri în care învață tinerii.

În cazul construcției care adăpostește Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Primăria a anunțat refacerea totală a fațadei până la sfărșitul vacanței de vară.

Tot din toamnă, elevii care învață în clădirea în care funcționează acum Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna” vor avea parte de săli de clasă modernizate.

Lucrările costă 100.000 de lei, iar restaurarea este posibilă după ce firme din Parcul Industrial au hotărât să susțină lucrările din fonduri proprii, în cadrul Parteneriatului pentru Educație, semnat cu Agenția de Dezvoltare Locală.

Municipalitatea s-a angajat și ea să elimine „zidul” dintre cele două colegii, iar unificarea să se producă și în plan fizic, nu doar administrativ. Astfel, muncitorii vor amenaja curtea interioară și vor desființa gardul, încât liceenii și cadrele didactice să nu mai fie separați, iar accesul de la o clădire la cealaltă să fie liber.

 

Laura Luțai