fbpx

Gala UNITER 2016, moment de emoții și recunoaștere a muncii de o viață. VIDEO

UNITER 2016 copyPuțini suntem conștienți de ce se află în spatele cortinei. 

 

10 Mai 2016

09:47

După multe așteptări, Oradea a fost pe 09 Mai 2016, gazda Premiilor UNITER 2016. Teatrul Regina Maria a servit cu cinste această gală, care a adus în urbea de pe Criș nume importante ale lumii teatrale din România, dar și din străinătate.

Actrița Jacqueline Bisset a fost cea care a înmânat premiul pentru cel mai bun spectacol. De asemenea, în sală s-a aflat și Maia Morgenstern, dar și MS Principesa Maria a României.

A fost o audiență selectă, care a ovaționat și a adresat aplauze atât nominalizaților, cât și celor distinși cu premii.

Seara a fost răsfățată cu muzică și dans. Marele tenor Alexandru Badea a încântat spectatorii, Dan Andrei Aldea a reușit să miște atât de mult publicul încât l-au și acompaniat, ca mai apoi și Ion Caramitru să i se alăture, pentru un duet, chiar pe scenă.

Gala UNITER a avut o dublă însemnătate pentru orădeni. Odată că i-a fost gazdă, iar a doua oară pentru că și actorul trupei „Iosif Vulcan”, Richard Balint, a fost nominalizat în categoria „Cel mai bun actor în rol principal”. Deși a fost favoritul publicului în votul de pe site-ul uniter.ro, premiul i-a fost acordat lui Marian Râlea. Totuși, la final, Marian Râlea i-a chemat alături de el pe scenă pe ceilalți doi colegi, contra candidați, Richard Balint și Florin Piersic Jr, împărțind cu ei, în semn de apreciere și colegialitate, momentul de glorie.

Totuși, un titlu frumos, „Premiu special pentru o viaţă dedicată teatrului şi poeziei” i-a fost înmânat actorului orădean Eugen Țugulea și a rămas, spre bucuria noastră aici, la noi acasă.

Lista completă a câștigătorilor UNITER din 2016 o puteți consulta dând click AICITotuși, atunci când veți citi numele lor, încercați doar să vă imaginați enorma muncă depusă.

Decernarea premiilor a fost, în unele cazuri, atât de puternică încât unii dintre actori au rămas fără glas. Erau înecați de emoții și recunoștință. Actrița Luminița Gheorghiu, care a primit Premiul pentru Excelență, a spus pe un ton glumeț – serios că a scris discursul acceptării premiului de când avea 15 ani. Marius Manole, care a câștigat în categoria „Cel mai bun actor în rol principal”, a zis surâzând „I-am zis mamei că vin la Oradea. Iar ea mi-a zis <<Da, tot timpul te cheamă doar să faci figurații, nu să-ți dea și premiu>>”. Iată că de data aceasta a fost cu succes.

Gala Premiilor UNITER a fost o seară de apreciere, iar pentru cei care au inimi să simtă, a fost și o seară a emoțiilor, recunoștinței, în care lacrimile au curs sincer pe scena Teatrului Regina Maria, în care inimile au bătut puternic.

Mai jos aveți câteva înregistrări video din timpul ceremoniei, prezentată de Ion Caramitru, pentru cei care, poate, nu ați apucat să vedeți transmisia live.

 

Ioana Mădălina Ștefănică