fbpx

Garda de Mediu a verificat exploatatiile forestiere

prelucrare lemnGarda Na┼úional─â de Mediu a derulat mai multe activit─â┼úi de verificare a exploat─ârii ┼či prelucr─ârii lemnului.

 

21 Februarie 2013

11:52

Comisariatul General al G─ârzii Na┼úionale de Mediu (GNM) ne informeaz─â c─â timp de aproape o lun─â, ├«ntre 21 Ianuarie – 18 Februarie 2013,┬ála nivelul comisariatelor jude┼úene ale GNM, au fost efectuate controale tematice la operatorii economici care activeaz─â ├«n domeniul exploat─ârii ┼či prelucr─ârii lemnului.

Concret comisarii de mediu au efectuat 1267 de controale, dintre care 607 controale la operatori economici din domeniul exploat─ârii forestiere ┼či 660 de controale la societ─â┼úile care au ca obiect de activitate t─âierea ┼či rindeluirea lemnului.

Nu to┼úi cei verifica┼úi au fost ├«n acord cu legea iar pentru neconformit─â┼úile constatate au fost aplicate 144 de sanc┼úiuni, dintre care 63 de avertismente ┼či 81 de amenzi contraven┼úionale, ├«n valoare total─â de 540.400 lei.

De asemenea, au existat 12 situaţii în care comisarii GNM au dispus sistarea activităţii unor agenţi economici, pentru lipsa autorizaţiei de mediu.

Principalele neconformităţi constatate de comisarii GNM, cu ocazia acestor controale au fost:

  • func┼úionarea f─âr─â autoriza┼úie de mediu

  • depozitarea necorespunz─âtoare a de┼čeurilor lemnoase

  • nerealizarea colect─ârii selective a de┼čeurilor reciclabile (h├órtie/carton, sticl─â, metale ┼či mase plastice)

  • lipsa eviden┼úei gestiunii de┼čeurilor, conform prevederilor HG 856/2002

  • nedepunerea la termen a declara┼úiilor la Administra┼úia Fondului pentru Mediu