fbpx

Haideți la munte. La Arieșeni ninge, totul este alb! FOTO

sursa foto: Todea Turism

sursa foto: Todea Turism

Iarna își intră ușor, ușor în drepturi!

 

26 Noiembrie 2015

12:25

Vine iarna bine-mi pare, din ceruri se cerne multă ninsoare… peste Arieșeni!

Dacă anul trecut am dus dorul zăpezii, în 2015 nici nu a început luna Decembrie că a și început să ningă.

Astăzi, 26 Noiembrie 2015, locuitorii și proprietarii de pensiuni de la Arieșeni anunțau cu bucurie că fulgii au început să cadă. Și au căzut din belșug, totul este îmbrăcat într-o superbă mantie albă.

Dacă în zona de munte a nins, în rest a plouat atât în cursul nopții cât și al zilei, iar atmosfera s-a răcit simțitor.

Țineți cont să schimbați anvelopele de vară cu cele de iarnă, iar în portbagaj să puneți lanțurile. Consumați multe lichide, aruncați o geacă și un pulover în plus pe bancheta din spate.

De asemenea, rețineți cont că avem un cod galben de ninsori, strat consistent de zăpadă și cantităţi importante de apă, dat de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabil până mâine, 27 Noiembrie 2015, ora 09:00.

Precipitaţiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi se vor intensifica. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depăşind la rafală 50… 55 km/h.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

cod galben 26 noiembrie

sursa foto: Todea Turism

sursa foto: Todea Turism