fbpx

Horoscop: Calul de lemn. Trasaturi generale

cal de lemn albastruLegenda spune că Buddha a chemat la el toate animalele înainte de a intra în Nirvana, pentru a-şi lua rămas bun.

 

02 Ianuarie 2014

09:55

La chemarea lui au răspuns primele Şobolanul, Bivolul, Tigrul, Iepurele, Dragonul, Şarpele, Calul, Oaia, Maimuţa, Cocoşul, Câinele şi Porcul. În ordinea sosirii lor au fost alcătuiţi anii zodiacului chinez. Asiaticii spun că anul în care ne-am născut reprezintă animalul care se ascunde în inima noastră.

Chinezii acordă o importanță foarte mare celor cinci elemente fundamentale care intră în compoziţia universului: metalul, apa, lemnul, focul şi pământul. Ele sunt interdependente, înfluenţându-se reciproc. Sunt folosite şi în astrologie, definind caracteristici importante.

Elementul metal dă un caracter dur, inflexibil, încrezător în sine, încăpăţânat, sub semnul lui sunt persoane care nu se lasă copleşite de probleme, dar care pot să opereze modificările şi transformările pe care şi le doresc. Metalului îi corespunde simţul auzului, iar dintre organele corpului, plămânii.

Elementul apă lucrează neîntrerupt şi în tăcere, persoanele aflate sub influenţă ei, putând, precum apa, să erodeze stâncile. Sunt persoane care doresc să se infiltreze nu să domine, care sunt flexibile şi maleabile, dar în extremă indecise. Apei îi corespunde simţul văzului, iar dintre organe, rinichii.

Elementul lemn pune mare preţ pe etică, sub semnul lui sunt persoane expansive şi generoase, care au spirit de echipă, cu o înaltă ţinută morală, buni executanţi, care progresează constant. Slăbiciunea constă în a-şi asuma sarcini prea numeroase, împrăştiindu-şi resursele în prea multe direcţii. Lemnului îi corespunde simţul mirosului iar dintre organe, ficatul.

Elementul foc dă personalităţi conducătoare, hotărâte şi sigure pe ele. Sub semnul focului sunt persoane dinamice, întreprinzătoare, deschizătoare de drumuri. Ei atrag cu căldură şi strălucirea pe care le emană, dar pot deveni şi distrugători prin impulsivitate. Focul corespunde simţului tactil iar organul specific este inima.

Elementul pământ se caracterizează prin muncă, simț practic, organizare şi obiectivitate. Sub semnul pământului sunt oamenii care lucrează serios şi metodic, indicaţi pentru a organiza, care nu întreprind nimic fără un motiv întemeiat. Pământului îi corespunde simţul gustativ iar organul asociat este splina.

2014 – ANUL CALULUI DE LEMN din zodiacul chinezesc: viaţa va fi agitată şi presărată cu aventuri, oamenii vor descoperi că sunt nesăbuiţi, romantici şi imprudenţi. Anul Calului promite să ne aducă o mulţime de cadouri şi surprize, pentru unii nativi va fi un an foarte important şi decisiv atât în carieră, cât şi pe plan personal. Este perioada perfecţionării fiecărui domeniu din viaţa omului, a dezvoltării personale, o perioadă a încercărilor, deoarece Calul are un caracter destul de imprevizibil.

Horoscopul pentru anul 2014 va dezamăgi persoanele prea impulsive şi emotive. Calul nu iubeşte acţiunile negândite, dictate de dorinţa de moment. 2014 este un an favorabil studiilor, este indicat să evitaţi cheltuielile inutile, calul iubeşte planificarea financiară şi stabilitatea bugetului. În plus, el susţine persoanele care fac diverse acte de caritate, ajutându-i pe cei nevoiaşi.

Pe plan sentimental, Calul sprijină doar relaţiile serioase, bazate pe iubire reciprocă, căsniciile din interes sunt sortite destrămării în anul 2014, putem spune că destul de greu o vor duce şi cei care se joacă cu sentimentele altora, cei care manipulează relaţiile sau se comportă uşuratic.

În 2014, pe post de simbol principal, va veni Calul sau în chineză Ma, al şaptelea semn din zodiacul „animalelor”, supranumit şi Cal Verde sau Albastru de Lemn, simbolizând caracterul contradictoriu, dinamica, lupta dintre sentiment şi datorie, impulsivitate şi înţelepciune.

În decursul acestei perioade este recomandat să purtați accesorii din lemn, haine și alte obiecte de culoare verde sau albastră.

Anul Calului de Lemn începe pe 31 Ianuarie 2014 şi va dura până pe 18 Februarie 2015, perioadă în care vă recomandăm să profitaţi la maxim de calităţile acestui semn zodiacal.

 

Luminița Hîrca