fbpx

Importanta salvarii datelor

salveazaChiar dac─â tehnologia e avasant─â riscul pierderii informa╚Ťiilor e prezent. Salveaz─â-╚Ťi datele pentru a te asigura c─â nu vei ├«nt├ómpina astfel de probleme.

 

22 Aprilie 2013

17:10

Deși Corning face mare reclamă sticlei Gorilla, spunând că e foarte rezistentă, după spusele celor de la Apple Store, cele mai multe telefoane ajung în service din cauza ecranului spart.

Nu contează din ce material este făcut capacul telefonului, dacă este cauciuc, plastic dur sau chiar metal, uneori se întâmplă să se deterioreze. Oricum are ai avea grijă de el, telefonul este în cel mai mare pericol de a fi lovit, dintre toate aparatele electronice.

La un astfel de accident cea mai mare problem─â este pierderea informa╚Ťiilor de pe aparat. Oare aceste informa╚Ťii de pierd pentru totdeauna?

Varianta mai scump─â de a recupera datele este folosirea serviciilor firmelor de recuperare de informa╚Ťii, care ╚Öi-au extins aria de lucru de la hard diskurile calculatoarelor spre memoriile telefoanelor.

David McGroty, directorul unei astfel de companii se bucur─â de clien╚Ťii noi, ├«ns─â trage ╚Öi un semnal de alarm─â tuturor, care folosesc telefoane mobile: ÔÇ× Nu exist─â scuz─â care s─â explice lipsa unei salv─âri de siguran╚Ť─â pentru telefoane.ÔÇŁ

Din acest─â cauz─â unii produc─âtori ╚Öi-au lansat serviciile de salvare a datelor, cum ar fi Apple cu iStore, sau Samsung cu Cloud, cu ajutorul c─ârora infoma╚Ťiile importante se pot salva pe diferite servere, ele fiind accesibile pe viitor.

În afară de acestea, există și alte firme care oferă în mod gratuit asemenea servicii, cum ar fi Dropbox, Google Drive sau Microsoft SkyDrive.

Deoarece telefoanele mobile sunt ├«ntotdeauna la ├«ndem├ón─â ╚Öi pentru c─â ele au din ce ├«n ce mai multe programe, mul╚Ťi oameni ├«╚Öi stocheaz─â pe ele majoritatea datelor importante, a╚Öa c─â a devenit important─â protec╚Ťia acestor date ├«n cazul deterior─ârii telefoanelor.

De╚Öi memoria unui aparat este destul de bine ap─ârat─â, a╚Öa c─â la o lovire accidental─â de obicei doar ecranul se sparge, este bine s─â fim preg─âti╚Ťi pentru orice eventualitate ╚Öi s─â ne salv─âm datele, economisind banii da╚Ťi firmelor de recuperare date.

 

Andrei Marcu