fbpx

Împrumut de 21 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții pentru Oradea

Oradea se pregătește de proiecte pentru facilități și modernizare

 

20 Decembrie 2017

16:43

Azi, 20 Decembrie 2017, primarul orașului, Ilie Bolojan, a semnat contractul de împrumutare a 21 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (B.E.I.), în vederea cofinanţării unor proiecte din fonduri europene.

Creditul urmează a fi rambursat în 22 de ani în felul următor: 4 ani sunt de grație – interval în care nu se plătește decât dobânda, iar 18 ani reprezintă termenul de rambursare a datoriei.

Contractul presupune o marjă a dobânzii de 0,328%/an la care se adaugă rata Euri bor la 6 luni, care este negativă în momentul de față.

Banii pot fi transferați de la un proiect la altul sau chiar pot fi incluși în noi proiecte spre finanțare, cu condiția ca proiectul respectiv să facă parte din domeniile eligibile prevăzute în contractul cu B.E.I. (dezvoltarea spațiilor urbane/reînnoirea spațiilor urbane,  eficiență energetică, domeniul energiei regenerabile, al infrastructurii de transport, dar și valorificarea energiei geotermale).

„Banii vor putea fi folosiți pentru proiectele importante care vizează dezvoltarea orașului în anii următori. Clauzele contractului de credit ne permit să modificăm lista proiectelor în funcție de oportunitățile de finanțare din fondurile europene”, a declarat directorul economic al Primăriei Oradea Eduard Florea

 

Diana Maria Danciu