fbpx

În acest weekend: Paradă de fanfară și concerte extraordinare în Oradea

foto: Bogdan Rădac

foto: Bogdan Rădac

Cetatea și centrul orașului vor răsuna de muzică.

 

23 Aprilie 2016

08:30

Ultimul weekend al Festivalului „Festum Varadinum” le aduce orădenilor concerte deosebite de muzică.

Sâmbătă, 23 Aprilie, de la ora 18:30, în Biserica din Cetatea Oradea, orga va răsuna, sub degetele artistului Rákász Gergely. Sosit din Ungaria, organistul este cunoscut publicului orădean după concertele de Bach susținute anul trecut tot la noi în urbe. De această dată, artistul va interpreta din Mozart, Bach, Liszt Cesar Franck și Beethoven, într-un spectacol intitulat „O mică serenadă romantică”.

De la ora 19:00, iubitorii muzicii de cameră se pot delecta în Biserica romano-catolică din Parcul Olosig ascultând Cvartetul Varadinum.

Un alt concert al Festum Varadinum va avea loc tot în ziua de sâmbătă, de la ora 20:00, în Piața Ferdinand, unde amatorii de muzică ușoară se pot bucura de un concert dat de Rúzsa Magdi.

În ultima Duminică a festivalului, muzica se va muta în centrul orașului. În data de 24 Aprilie, de la ora 16:00, în Piața Ferdinand, Școala de Arte Francisc Hubic și fanfara din localitatea maghiară Derecske le vor oferi trecătorilor un concert de fanfară.

Cu aceste evenimente se încheie zilele muzicale ale Festum Varadinum, dar care își află finalul în 26 Aprilie. Programul detaliat al festivalului îl găsiți aici.

Laura Luțai