fbpx

În ciuda vremurilor, bradul de Crăciun 2020 va fi ancorat în Piața Unirii

Hai cu brăduțul. Măcar brăduț să avem, dacă altceva nu putem! 

 

10 Noiembrie 2020

15:39

Haideți să vă dăm o veste bună. În Piața Unirii, bradul așa-numit ecologic, înalt de 12 metri, își va primit binemeritatul loc. Va fi și frumos îmbrăcat în luminițe, numai bun de făcut o fotografie în cinstea sărbătorilor de iarnă.

În ceea ce privește orașul, deja ați văzut că s-a început „îmbrăcarea” lui în straie luminoase. Asemeni anilor trecuți, instalațiile feerice sunt oferite gratuit de firma Luxten și vor bucura zona centrală, dar și:

bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, pe pietonal. În aceste zile deja au fost montate luminile în Piața Unirii, pod Sf. Ladislau, pe Pietonal și parcul 1 Decembrie.

Vorbim de aproximativ 14 kilometri de ghirlande, dar și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Noutatea curentă este dată de:

panourile luminoase în formă de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, arcade luminoase, globulețe.

Primele luminițe aprinse vor fi cele de pe clădirea Primăriei, Podul Sfântul Ladislau, în Piața Ferdinand și pe strada Republicii, urmând ca celelalte beculețe să fie puse în funcțiune treptat. Toată minunăția luminițelor va bucura urbea până la Bobotează 2021.