fbpx

În curând, Strada Libertății va deveni pietonală

sursa: Alex Tudose

Pentru decongestionarea traficului și reducerea poluării din centrul orașului

 

06 Mai 2018

08:15

Planul urbanistic al orașului Oradea are ca scop atât decongestionarea traficului de mașini, cât și reducerea poluării din centrul orașului. O măsură luată de municipialitate în această direcție a fost pietonalizarea străzii Republicii. Afectate de pietonalizare sunt și străzile adiacente Corso-ului, astfel că zona cuprinsă între străzile Libertății, Grigorescu și Iosif Vulcan va deveni și ea, pietonală.

Proiectul prevede desființarea parcărilor și a carosabilului de pe strada Libertății şi pietonalizarea integrală a străzii între Piața Ferdinand și strada Iosif Vulcan, prin pavare cu piatră porfir. Se vor desființa și parcările de pe strada Iosif Vulcan și se va crea un sens giratoriu în intersecția cu strada Libertatii și trotuare stânga-dreapta denivelate, pavate cu piatră porfir. Același lucru se va întâmpla și pe strada Grigorescu.

Durata de execuție a proiectului este de 16 luni, care urmează a fi completat în vederea realizării unei alei pietonale pe sub pod.

Valoarea totală a investiției va fi de 10.233.420,23 lei cu TVA inclus, din care contribuția orașului este de 2%. Termenul de execuție este de 24 de luni.

 

Diana Maria Danciu