fbpx

În curând, toate spațiile verzi din oraș vor trebui întreținute obligatoriu

Pentru un oraș mai curat!

 

25 Septembrie 2018

11:22

 

Primăria Oradea a adoptat, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, un nou regulament privind întreținerea spațiilor verzi din municipiu. Acesta se referă la toate zonele verzi din intravilan, mai exact la menținerea curățeniei și reglementarea activităților desfășurate pe acestea.

Astfel, fiindcă între blocuri există multe asemenea spații neîntreținute, toate asociațiile de proprietari vor fi obligate să încheie protocoale cu municipalitatea în acest sens. Un astfel de protocol va avea o durată de cinci ani, acesta prevăzând, între altele, cosirea ierbii în perioada Aprilie – Octombrie, în zilele 1 – 15 a fiecărei luni.

În acest moment, din cele 802 asociații de proprietari existente în oraș, circa 80 nu au încheiat astfel de protocoale. Inexistența lor va fi sancționată cu amendă cuprinsă între 2000 și 2500 lei.

În zonele de case, fiecare orădean va fi obligat să întrețină spațiul din fața imobilului,

„adică standarde de gazon, ceea ce presupune 6 cosiri pe an, câte una pe lună în intervalul aprilie-octombrie, în primele două săptămâni ale lunii”,

conform primarului Oradiei, Ilie Bolojan.

O altă prevedere a regulamentului este interzicerea hrănirii animalelor, precum pisici sau porumbei, pe domeniul public, astfel fiind descurajată înmulțirea lor necontrolată, iar curățenia – mai bine menținută.

Întregul regulament privind întreținerea spațiilor verzi din intravilanul Oradiei poate fi consultat AICI.

Adrian Pop