fbpx

In locul Pietei Rogerius se va construi un complex comercial impresionant

piata rogerius modernizataPiaţa Rogerius se transformă într-un super complex amenajat la standarde europene.

 

 

Primarul Ilie Bolojan a dat orădenilor vestea schimbării radicale a aspectului actualei Pieţe Rogerius. În cadrul unui proiect transfrontalier semnat între Oradea – lider de proiect – şi Camera de Comerț și Industrie Hajdu – Bihar – partener de proiect, cele două entităţi vor beneficia de un fond de 5.706.738 Euro pentru dezvoltare.

Din această sumă 4.704.139 Euro revin Oradiei, bani ce vor fi utilizaţi pentru reabilitarea Pieţei din cartierul Rogerius, 35,22% reprezentând contribuția proprie a municipiului, iar 64,78% finanțarea nerambursabilă.

Vom reconstrui din temelii Piața Rogerius. Ea se va extinde, începând din partea din spate peste actualul amplasament al punctului termic și al bazinului de apă abandonat. Bazinul va fi demolat, iar punctul termic va fi desființat, urmând ca în locul lui să  fie conceput unul subteran. Astfel, suprafața pieței va crește, atât prin această extindere pe orizontală, cât și prin extinderea ei prin construirea unui etaj cu acces dinspre blocuri, deasupra actualului bazar. Zona de magazine de pe lateral va rămâne la fel. În sectorul nonalimentar, prost structurat în momentul de față, vom amenaja standuri de vânzare, care se vor putea închide pe timpul nopții

a declarat Primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

Edilul a mai precizat că după modernizare numărul meselor nu va fi redus, iar în timpul lucrărilor se va încerca pe cât posibil ca activitatea comercianţilor să nu fie afectată.

Diferenţa de 1.002.599 euro din proiect îi revine municipiului Debrecen şi urmează a fi investită în construirea unui Centru pentru educație antreprenorială în municipiul Debrecen.