fbpx

În săptămâna nouă intrăm în Postul Crăciunului 2021

sursa: news.ro

Pentru unii abținere de la hrana animală, pentru alții o perioadă de contemplare, iertare și detașare.

 

14 Noiembrie 2021

10:16

Anul 2021 se apropie de sfârșit. Până atunci, creștinii, cu ziua de 15 Noiembrie, încep Postul Nașterii Pruncului Iisus. Sunt patruzeci de zile în care hrana de origine animală este recomandat să o lăsăm de o parte și să ne axăm mai mult pe liniștea, curățenia interioară.

Pe a oferi și primi iertare, pe crearea unui mediu intern sănătos, în care nemulțumirile, frustrările, vorba fără de folos, ranchiuna, dezvantajarea celorlalți, nepăsarea, dezamăgirile, egocentrismul, consumerismul, așteptările și nevoile să treacă în plan secund sau chiar să fie eliminate.

Postul Crăciunului este unul ușor, în comparație cu Postul Sfintelor Paști. În acest interval, de 15 Noiembrie – 25 Decembrie 2021, avem multe dezlegări la pește, vin și undelemn.

Suntem conștienți de situația nebună în care ne aflăm, dar considerăm că acum este mai important ca niciodată să ne îndreptăm spre acțiunea de a posti. Cum ar fi de frică. Frica este cel mai necruțător virus pe care ultimii doi ani, prin tot marketing-ul desfășurat la nivel național/mondial, l-a adus oamenilor. Dar să știți că binele nu inspiră frică. Binele inspiră bunătate, colaborare, armonie.

Meditați și aduceți-vă aminte de ce ar trebui să fie cu adevărat Crăciunul. Zile de comemorare, de cinstire, pe care să le petrecem în armonie, nicidecum în freamătul cumpărăturilor, cadourilor, al instinctelor și dorințelor.

Poate toată această pandemie – nebunie e și despre asta. Despre a ne opri din spiritul consumerismului și a ne îndruma spre spirit. La ce bun să avem trupuri îmbuibate cu mâncare, îmbrăcate frumos, parfumate, cu podoabe și cadouri, dar nici să nu mai știm de suflet. Să fie mai stins ca focul din soba bunicilor demult plecați. Să avem un suflet fad, nepăsător, mort într-un trup care se poartă și el elegant și pierdut prin lume. Meditați, rugați-vă dacă puteți, ieșiți din roata în care am fost aruncați de zilele moderne ale anului 2020.

Perioadă frumoasă în care veștile bune, realizările să se adune, vouă, familiilor voastre, Întregii Creații!

Ioana Mădălina Ștefănică