fbpx

În weekend trecem la Ora de Vară 2016, mutăm ceasurile cu o oră înainte!

sursa: wallpapersrang.com

sursa: wallpapersrang.com

Sfârșitul lunii Martie 2016 ne aduce trecerea la ora de vară.

 

21 Martie 2016

08:11

Ca în fiecare an, primăvara și toamna se schimbă ora. Darea în față sau în urmă a acelor de ceasornic nu mai este o surpriză, ci mai mult o tradiție!

Este o regulă ca, în ultima zi de sâmbătă a lunii Martie, să trecem la ora de vară. Dar țineți cont, numai în ultima sâmbătă urmată de o altă zi de duminică, duminică care să fie tot în luna Martie.

În consecință, Evenimente Oradea vă informează că, în 2016trecerea la ora de vară are loc în noaptea de 26/27 Martie. Concret ora 03:00 a dimineții de 27 Martie va deveni ora 04:00.

Așadar, seara, până să vă puneți la somn, mutați ceasurile înainte cu o oră. Cel puțin pe cele mecanice, care nu au un sistem automat de schimbare a orei, precum telefoanele mobile de exemplu.

Ideea orei de vară și a celei de iarnă a fost, pentru prima dată, adusă în discuții de astronomul și entomologul George Vernon Hudson în 1895, deși implementată a fost abia în anul 1916, pe 30 Aprilie, în Germania și Austro-Ungaria. La scară largă, acest concept, de salvare a energiei, a fost pus în aplicare și de Statele Unite după 1950, ca urmare a crizelor din anii 1970 (criza petrolului din 1973 și criza energetică mondială din 1979).

Schimbarea orei va aduce, în cazul unora, și mici senzații de disconfort, normale. Însă acordați-vă o perioadă de acomodare. Puteți începe o cură de vitamine, iar consumul mai multe fructe, legume și o bună hidratare a organismului ar fi recomandate pentru a preîntâmpina alte stări neplăcute.

Ioana Mădălina Ștefănică