fbpx

În zona Sovata au fost reabilitate termic alte 6 blocuri. FOTO

bloc reabilitate termicMai bine, mai ieftin și mai confortabil!

 

19 Iunie 2015

16:17

Un număr de 271 de persoane se bucură de acum înainte de un confort sporit în locuințe.

Vorbim de locatarii blocurilor X 13 de pe strada Cazaban – 20/A; X 14 de pe strada Cazaban – 20/A; P 5 de pe strada Cazaban – 4; P 3 de pe strada Cazaban – 8; P 64 de pe strada Cazaban – 3 și PB – 9 de pe strada Sfântul Apostol Andrei 105.

În aceste blocuri s-au investit, pentru reabilitarea termică, 2.385.253 lei, fonduri nerambursabile, primite în procent de 49,20 % de la Uniunea Europeană, 10,80% de la Guvernul României, iar 40% de la Primăria Oradea și Asociațiile de proprietari.

Concret, aici s-au realizat lucrări de:

  • izolare termică a părții opace a fațadelor
  • înlocuire a tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în bloc, cu tâmplărie termoizolantă (partea vitrată)
  • închidere a balcoanelor și/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeților
  • termo-hidroizolare a acoperișului tip terasă, respectiv izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel în cazul existenței șarpantei
  • izolarea termică a planșeului peste subsol

Cei interesați de mai multe detalii sunt rugați să acceseze acest Link. Unul dintre avantajele reabilitării îl constituie reducerea consumului de resurse pe timp de iarnă (încălzirea apartamentelor) și vară (aer condiționat – răcorirea apartamentelor).

 

Ioana Mădălina Ștefănică

bloc reabilitate termic

bloc reabilitat termic

bloc reabilitat

bloc

bloc reabilitat