fbpx

Inca putin si vom avea piata noua in Rogerius

piata rogeriusModernizarea pie╚Ťei Rogerius ├«ncepe s─â se materializeze.

 

17 Iunie 2013

16:40 

 

Azi, 17 Iunie 2013, la Prim─âria Oradea a avut loc conferin╚Ťa de pres─â cu tema ÔÇ×Cooperare transfrontalier─â pentru dezvoltarea unui Centru de afaceri cu produse agroalimentare ├«n Oradea ╚Öi a unui Centru pentru educa╚Ťie antreprenorial─â ├«n municipiul DebrecenÔÇŁ.

├Än cadrul acestei ├«nt├ólniri s-a vorbit despre proiectul de modernizare a pie╚Ťei agroalimentare din Rogerius, realizat de firma Poliart Oradea, ╚Öi care va fi ├«naintat spre aprobare consilierilor locali ├«n cadrul ╚Öedin╚Ťei de Joi, 20 iunie a.c.

La acest proiect Prim─âria Oradea este lider de proiect iar Camera de Comer╚Ť ╚Öi Industrie Hajdu-Bihar┬á–┬ápartener de proiect. Valoarea total─â a investi╚Ťiei este de 7.707912,40 Euro, din care 6.705.313,40 Euro partea Municipiului Oradea.

Din aceast─â sum─â 35,22% o reprezint─â contribu╚Ťia proprie a municipiului, iar 62,02% finan╚Ťare nerambursabil─â.

Primarul Ilie Bolojan a declarat c─â modernizarea pie╚Ťei este necesar─â pe de o parte pentru a avea mai multe locuri pentru comercializare, pe de alt─â parte pentru a rezolva unele probleme administrative, cum ar fi lipsa unor amenaj─âri func╚Ťionale sau a dot─ârilor sanitare suficiente ├«n incinta pie╚Ťei.

Tot cu aceast─â ocazie, primarul a men╚Ťionat c─â:

Estim─âm c─â la finalul acestei luni s─â finaliz─âm actele pentru pornirea procedurii de licita╚Ťie urm├ónd ca, ├«n toamna acestui an, sau cel mai t├órziu ├«n prim─âvar─â s─â ├«ncepem lucr─ârile propriu-zise

Directorul ADP, Liviu Andrica a precizat c─â ├«n pia╚Ťa Rogerius sunt aproximativ 950 de comercian╚Ťi la mese, 40 ├«n spa╚Ťiile amenajate, iar ├«n sectorul lactate v├ónd zilnic al╚Ťi aproximativ 20.

Comercializarea nu se va suspenda ├«n perioada lucr─ârilor, ce va ╚Ťine maxim 2 ani, deoarece lucr─ârile se vor desf─â╚Öura ├«n trei etape, iar comercian╚Ťi vor fi muta╚Ťi ├«n sectoarele ├«n care lucr─ârile au fost deja finalizate.

Pe l├óng─â acestea, ├«n fa╚Ťa Spitalului Municipal se va amenaja o suprafa╚Ť─â cu o capacitate de 300 de mese, unde se vor muta to╚Ťi comercian╚Ťii afecta╚Ťi de lucr─âri.

Deasupra sectorului trei va fi un etaj cu o suprafa╚Ť─â de 860 mp, unde va fi un spa╚Ťiu de alimenta╚Ťie public─â ╚Öi o teras─â cu o capacitate minim─â de 100 de locuri. Cea mai mare noutate a complexului va fi amenajarea pe acoperi╚Öul pie╚Ťei a unor spa╚Ťii verzi, oferind or─âdenilor din zon─â o nou─â posibilitate de recreere.

Lucr─ârile la primul tronson vor fi ╚Ťine 7 luni, la cel de-al doilea 4 luni, iar la al treilea 6 luni. La realizarea proiectului tehnic s-a ╚Ťinut cont ╚Öi de sugestiile primite la dezbaterile organizate de prim─ârie, astfel ├«nc├ót au fost m─ârite suprafe╚Ťele utilizate de c─âtre comercian╚Ťi. Mai jos reg─âsi╚Ťi c├óteva din imaginile planului de proiect.

 

Andrei Marcu