fbpx

Încep pregătirile pentru Untold și Neversea 2021!

Organizatorii au emis un comunicat prin care prezintă stadiul organizării celor 2 evenimente în 2021.

10 Septembrie 2020

22:00

Reprezentanții celor mai mari festivaluri din România au avut o întâlnire cu reprezentanți ai Guvernului României. În urma acestei întâlniri, reprezentanții Guvernului au înțeles importanța acestei industrii, a tuturor beneficiilor pe care le aduc atât la nivel economic, dar și la nivel de promvare a brandului național.

Guvernul României și-a luat angajamentul de a crea o schemă de ajutor de stat și pentru marile evenimente și festivaluri, ținând cont și de faptul că majoritatea statelor membre UE au implementat măsuri de ajutorare a acestui segment cultural.

Vicepremierul Raluca Turcan a făcut următoarele afirmații:

,,Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari. Guvernul va sprijini printr-o schemă de ajutor de stat această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociația Organizatorilor de Concerte și Evenimente din România vom pregăti normele sanitare pentru a se putea organiza astfel de evenimente în siguranță, începând cu anul viitor.Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României. Doar printr-un dialog permanent cu specialiștii din acest domeniu vom putea identifica și pune în aplicare cele mai bune măsuri pentru reluarea activităților în siguranță!”.

Conform unor cifre redate de către organizatorii celor 2 festivaluri, în cele 8 zile de Untold și Neversea, infuzia de capital ar fi fost de aproximativ 90 milioane de euro. Acești bani ar fi urmat să intre în circuitul financiar local. La aceste sume se adaugă toți furnizorii și colaboratorii  implicati în organizarea evenimentelor, care pentru cele două festivaluri înseamnă anual peste 25.000 de oameni, iar ca sume achitate către aceștia însumând peste 25 milioane de euro.

Pe lângă aportul financiar adus de către marile evenimente, trebuie menționat și cel de promovare al brandului de țară, reușind să atragă priviri și festivaleri care participă an de an veniți din toată lumea.

Untold și Neversea continuă așadar procedurile de organizare a edițiilor din 2021, fiind în permanență legătură cu Guvernul României, pentru ca totul să decurgă pe un făgaș normal.

Bogdan Buta, General Manager/Fondator Untold și Neversea, a transmis următoarele:

“Credem că acest dialog transformat într-un mod de lucru eficient prin care autoritățile statului se consultă cu specialiștii din mediul privat, cei care până la urmă sunt afectați de toată această perioadă de înghețare a activității, este un pas spre normalitate și spre revenirea la normalitatea pe care și-o dorește toată lumea. De la cei care muncim să aducem bucurie, până la cei care participă la evenimente pentru a se încărca cu bucurie și energie. De altfel, noi, UNTOLD și NEVERSEA am fost printre inițiatorii acestui dialog cu autoritățile încă de la începutul pandemiei, atunci când am mers către autorități și ne-am pus la dispoziție resursele umane, logistice, parteneriatele și chiar resursele financiare. Știm că a fost o perioadă grea pentru toată lumea, știm că a fost nevoie de o prioritizare, știm că au fost industrii poate nu chiar la fel de afectate ca cei în situația noastră, afectați în proporție de 100% timp de peste 12 luni, dar am înțeles că acele industrii au un impact în economie mult mai mare, am înțeles nevoia de etapizare și rezolvare a acestor priorități. Însă odată așezate aceste lucruri, ne bucurăm că am găsit înțelegere și că se acordă atenție și industriei noastre, la fel cum s-a întâmplat în această perioadă în multe țări din Europa, acolo unde guvernele au sprijinit organizatorii de evenimente. Avem încredere că toate aceste măsuri ne vor ajuta să salvăm întregul ecosistem și că în 2021 vom putea să aducem iar bucurie oamenilor prin evenimentele noastre”

 

Sergiu Vicaș