fbpx

Începe amenajarea unui nou parc în cartierul Oncea

O nouă oază de relaxare.

08 Aprilie 2020

11:00

 

Primăria Oradea continuă lucrările de amenajare de noi parcuri în oraș.

După ce, recent, a demarat amenajarea de parcuri în zonele Morii, Barcăului și Veteranilor, Luni, 13 aprilie 2020, vor începe lucrările de execuție aferente obiectivului de investiție „Coridor verde pe strada Ion Bogdan”. Lucrările vizează o suprafață de 14.172 mp, situată pe strada Ion Bogdan, în spatele terenurilor de tenis.

În finalul lunii Ianuarie 2020, municipiul Oradea a preluat din administrarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare în domeniul public al oraşului, prin Hotărâre de Guvern, unul dintre terenurile ce fac obiectul investiţiei, teren în suprafaţă de 6000 mp. În cursul lunii martie au fost dezafectate construcțiile existente pe amplasament, constând în magazie de pesticide, şopron metalic, garaj și chioșc metalic.

Intervențiile propuse vizează asigurarea circulației pietonale, accesul bicicliştilor pe pista de biciclete şi amenajarea unui scuar, toate acestea fiind situate între strada Gh. Pituţ şi parcarea auto existentă, cu acces din strada Ion Bogdan. Aleile pietonale cu lățimea de 1,5 m și în suprafață de 1674,56 mp vor fi realizate din mixturi asfaltice și vor fi utilate cu mobilier urban.

Pista de biciclete având o lățime de 2,0 m și o suprafață totală de 652 mp va fi realizată pe direcția est-vest la trotuarul străzii Gh. Pituţ și pe direcția nord-sud a parcului.

În zona pinilor existenți în partea de nord-est a parcului se va amenaja o zonă de loisir, finisată cu piatră/zgură. Aleile și platformele din dale, lespezi de piatră în suprafață de 638 mp sunt situate în zona pavilionului la nivelul pajiștii, făcând trecerea treptat către circulația pietonală, respectiv pista de biciclete care o traversează.

În partea centrală a parcului, între pajiştea din nordul amplasamentului și locul de joacă pentru copii, s-a prevăzut o pergolă din lemn. În ceea ce privește locul de joacă, aceasta va fi finisat cu covor de cauciuc în suprafață de 612 mp și va fi dotat cu echipamente de joacă, diferențiate pe categorii de vârstă.

Zona verde în suprafață de 9.751,93 mp va fi gazonată și plantată cu arbori ornamentali în număr de 185 bucăți, din speciile: mesteacăn, tei, mai multe varietăți de arțar, ce completează fondul valoros de arbori menținut pe
amplasament.

Lucrările de amenajare a coridorului verde din strada Ion Bogdan au fost atribuite prin licitație firmei SC Saminstal SRL pentru suma de 3.514.360 lei, având o durată de execuție de 10 luni.