fbpx

Începe construirea pasajului subteran pietonal din Oncea

sursa: superillu.de

sursa: superillu.de

O veste bună mai ales pentru cei care locuiesc în zonă!

 

14 Iunie 2016

17:23

Vestea bună este că în 15 Iunie 2016 încep lucrările de amenajare a pasajului pietonal subteran care leagă Oncea de Rogerius.

Realizarea acestui pasaj pietonal şi pentru ciclişti are scopul de a facilita legătura locuitorilor din cartierul Oncea cu oraşul propriu-zis, pentru a evita pericolele la care se expun cetăţenii momentan şi pentru a aduce o siguranţă mai mare celor care frecventează zona. 

a declarat Ilie Bolojan.

În lungime de 55 metri și cu o lățime de 3 metri, pasajul va fi realizat sub liniile de cale ferată. Sumele investite sunt de 1.252.572,77 lei fără TVA. Perioada de execuție trecută în contract este de 9 luni, însă Primăria informează că până în 15 Septembrie 2016 se estimează că va fi gata. 

Structura pasajului va fi realizată din elemente prefabricate din beton armat de tip cadru, elemente care vor fi aşezate pe o fundaţie continuă din beton armat. Aici se va mai realiza:

  • hidroizolaţia elementelor prefabricate şi protejarea acesteia cu covor de cauciuc de 2 cm grosime pentru absorbirea şocurilor transmise de circulaţia feroviară
  • sistem pentru colectarea şi evacuarea apelor pluviale
  • reţeaua de alimentare cu energie electrică pentru cinci corpuri care vor asigura iluminatul interior aferent pasajului subteran

 

Ioana Mădălina Ștefănică