fbpx

Incepe perioada oficiala a reducerilor de iarna in Oradea

reduceri1Sezonul reducerilor se preg─âte╚Öte s─â ├«╚Öi intre ├«n drepturi. Din 15 Ianuarie 2013 v─â pute╚Ťi achizi╚Ťiona bunuri la pre╚Ťuri substan╚Ťial reduse.

 

├Äntre 15 Ianuarie – 15 Aprilie 2013 se desf─â╚Öoar─â campania oficial─â a sold─ârilor de toamn─â/iarn─â perioad─â ├«n care to╚Ťi comercian╚Ťii interesa╚Ťi pot vinde, conform┬áOrdonan┼úei de Guvern nr. 99/2000 privind comercializarea produselor ┼či serviciilor de pia┼ú─â, bunuri la pre╚Ť redus.

V├ónzarea de soldare este orice v├ónzare ├«nso┼úit─â sau precedat─â de publicitate ┼či anun┼úat─â sub denumirea “soldare/sold─âri/solduri” ┼či care, printr-o reducere de pre┼úuri, are ca efect v├ónzarea accelerat─â a stocului de m─ârfuri sezoniere dintr-o structur─â de v├ónzare cu am─ânuntul.

Pentru a┬áfi cu acte ├«n regul─â┬ácomercian╚Ťii trebuie s─â anun╚Ťe Poli╚Ťia Local─â, cu cel pu╚Ťin 15 zile ├«nainte de derularea campaniei, ╚Öi s─â completeze o cerere pe care s─â o predea institu╚Ťiei publice. ├Än cazul ├«n care o societate desf─â╚Öoar─â ac╚Ťiuni de lichidare a stocurilor f─âr─â a anun╚Ťa Poli╚Ťia Local─â, este posibil─â de amenzi cuprinse ├«ntre┬á400-2000 lei, conform O.G. nr.99/2000 privind comercializarea produselor ┼či serviciilor de pia┼ú─â.

Durata maxim─â a perioadelor destinate v├ónz─ârilor de soldare este de c├óte 45 de zile fiecare, cu condi┼úia ca produsele propuse pentru soldare s─â fie achitate furnizorului de c─âtre comerciant cu cel pu┼úin 30 de zile ├«naintea datei de debut a perioadei de v├ónz─âri de soldare ┼či oferite spre v├ónzare ├«n mod obi┼čnuit ├«naintea acestei date.

se arată într-un comunicat trimis de Biroul de presă al Primăriei Oradea.

├Äncep├ónd din data de 15 ianuarie 2013, poli┼úi┼čtii locali din cadrul Compartimentului Activitate Comercial─â vor efectua controale ├«n toate zonele comerciale din ora┼č, pentru a verifica ├«n ce m─âsur─â se respect─â prevederile legale ├«n acest domeniu.