fbpx

Internship pentru studenti

Students studyingPentru mulţi tineri care îşi finalizeaza studiile universitare, primul loc de muncă reprezintă un obstacol greu de depăşit.

 

 

18 Aprilie 2014

10:02

Această problemă este reprezentată de lipsa experienţei în domeniul în care ei se perfecţionează ca mai târziu să şi profeseze.

Platforma de recrutare SmartDreamers le oferă tinerilor care şi-au finalizat studiile universitare posibilitatea de a-şi îmbunatăţii cunoştinţele şi acumula experienţă necesară în locuri exotice. Posturile oferite sunt în domenii precum educație, marketing, vânzări sau management și pot aduce internilor venituri lunare de până la 3.000 $!

Cele mai bine plătite intership-uri sunt cele din Europa, astfel că un program cu durata de un an în domeniul Management Intern în Elveția, la Basel, poate oferi celor selectaţi suma de 3.100 de dolari după prima lună de lucru. Un alt intership, tot în Basel, este cel de Manager Assistent al cărui câştig lunar este de 3.700 de dolari. Mai există şi varianta de a profesa în Londra, la o şcoală, venitul fiind de 2.805 $/lună.

Cei care vor să aplice pentru astfel de experienţe trebuie sa fie licenţiaţi și să aibă cunoștințe de Management prin proiect și Training/Facilitare dar şi cunoştinţe de limbă Engleză.

Pentru cei care vor să părăsească Europa, SmartDreamers vine şi cu șansa de a-şi face acest intership în ţări din Asia, precum Korea de sud, India si Nyanmar. În Koreea se caută zece profesori de limba Engleză remunerația fiind de 430 de dolari pe lună, timp de trei luni de zile. În India, în localitatea Kolkata, e nevoie de un profesor de Limba Spaniolă pe o durată de 15 săptămâni. Candidații trebuie să aibă minimă experiență în domeniu, iar venitul lunar este de 401 dolari pe lună.

Foarte atractive sunt și pozițiile de Marketing Intern. În Myanmar, candidatul selectat pentru poziția aflată în concurs va primi 400 de dolari în fiecare lună (timp de 18 luni), dar i se asigură și cazarea. Candidații trebuie să cunoască Limba Engleză și să fie licențiați, experiența nefiind o condiție, astfel că posturile sunt ideale pentru majoritatea românilor absolvenți de studii superioare și care vor să descopere lumea.

America oferă şi ea ocazia stundeţilor români de a participa la acest program. Compania Husqvarna, una dintre cele mai mari companii din lume care produce unelte de grădinarit şi amenajări exterioare, caută Marketing Manager în Olathe, Kansas, Statele Unite. Tinerii absolvenți din România interesați de această poziție pot câștiga 2.400 de dolari lunar, principalele cerințe pentru aplicare fiind cunoștințele de Marketing, limba Engleză, operare PC și management al bazelor de date, alături de diploma de licență.

SmartDreamers mai propune un intership în Senegal, domeniul de activitate fiind  în Cercetarea Pieţei. Durata este de două luni, zece locuri fiind disponibile. Suma primită se ridică la 200 de dolari dar reprezentanţii platformei de recrutare susţin că experienţa acumulată pe continentul negru este ceva de neegalat.

Lista completă a internship-urilor puse la bătaie de asociația AIESEC România poate fi găsită pe SmartDreamers AICI.

 

Sebastian Ferchi