fbpx

Intretinerea spatiior verzi aferente zonelor de locuit este obligatorie

curatare spatii verziPrimăria Oradea şi Poliţia locală verifică respectarea Regulamentului de organizare, dezvoltare şi întreţinere a spaţiilor verzi.

 

15 August 2014

08:30

Săptămânile trecute, reprezentaţii instituţiilor locale au întocmit 20 de procese verbale locuitorilor de pe străzile Făcliei, Făgetului, Dinicu Golescu, Sofiei, Piatra Craiului, Plaiului şi Calea Adevărului. Proprietarii au fost somaţi pentru starea insalubră a terenurilor aparţinătoare spaţiilor de locuit. Alte 8 persoane au fost amendate pentru lipsa unui contract de salubritate.

Hotărârea Consiliului Local nr. 725 din 2009 prevede datoria cetăţenilor de a îngriji lunar terenurile aflate în proprietate.

1. asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a efectua, începând cu luna Mai până în luna Septembrie, în prima săptămână a fiecărei lunii menţionate, cosirea/ tăierea ierbii, din perimetrul imobilului pe care îl deţin, până la limita carosabilului.
2. persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a asigure o permanentă stare de curăţenie a terenurilor pe care le deţin sau le administrează, până la limita carosabilului

Gabriela Zaica