fbpx

Invitație la film gratuit: Final Portrait, cu Armie Hammer și Geoffrey Rush

sursa: Facebook

Pe final de lună, un nou film de calitate!

 

17 Septembrie 2018

11:15

 

Cineclub Marienbad ne invită, din nou, la film! Vineri, 28 Septembrie, începând cu ora 17:30, va rula, în amfiteatrul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, pelicula Final Portrait. Apărut în anul 2017, acesta este regizat de Stanley Tucci și durează 90 de minute.

Între actorii pe care-i vom (re)descoperi aici se numără Geoffrey Rush, Armie Hammer, Clémence Poésy, Tony Shalhoub, James Faulkner și Sylvie Testud.

Paris, 1964. În timpul unei scurte excursii la Paris, scriitorul american și iubitorul de artă James Lord este rugat de către prietenul său, artistul de renume mondial Alberto Giacometti, să ia loc pentru un portret. Flatat și intrigat, Lord acceptă. Dar, ședințele lor programate să dureze o săptămână, sunt adesea întrerupte de vizitele la restaurante și plimbările fără sfârșit cu mașina. Așa începe nu numai povestea unei prietenii neconvenționale, ci, văzută prin ochii lui James Lord, o înțelegere a frumuseții, frustrării, profunzimii și, uneori, a haosului procesului artistic. „Final Portrait” este un portret al unui geniu și al unei prietenii dintre doi bărbați total diferiți, dar tot mai strâns legați printr-un act de creativitate în continuă evoluție. Filmul se concentrează pe munca și personalitatea faimosului pictor și sculptor elvețian, Alberto Giacometti, cu doi ani înainte de moartea sa, înfățișându-l pe artist atât cu punctele forte, cât și cu slăbiciunile sale, relatând haosul producției sale artistice, îndoielile și abilitatea curajoasă de a renunța și de a începe din nou.

Adrian Pop