fbpx

Invitație la film gratuit: „Lady Bird” din 2017

sursa: imdb.com

Pe final de săptămână, un nou film interesant!

 

08 Ianuarie 2020

13:30

Cineclub Marienbad ne invită, din nou, la film!

Vineri, 10 Ianuarie 2020, începând cu ora 17:30, va rula, în Mediateca Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, pelicula „Lady Bird”, apărută în 2017 sub regia Gretei Gerwig.

Această tragi-comedie americană reprezintă filmul de debut în cariera de regizor a Gretei Gerwig, iar scenariul, semi-autobiografic, este centrat pe ultimul an petrecut de Christine McPherson („Lady Bird”) la liceul catolic destul de progresist unde învață.

Dorind să evadeze din suburbanul Sacramento, ea visează la o viață diferită, plină de zgârie-norii din Coasta de est, universitățile Ivy League și de cultura cosmopolită. În timp ce mama ei o îndeamnă pe Christine să gândească practic, tatăl ei o sprijină să-și atingă obiectivele. Destul de mare pentru a aprecia ce are, dar nu întotdeauna suficient de matură pentru a o arăta, „Lady Bird” își dă seama că viața de după absolvirea liceului nu este o plimbare în parc. Cu o abordare mai sofisticată a relațiilor personale și interpersonale, „Lady Bird” navighează în spațiul ciudat dintre adolescență și maturitate.

Cinemagia

Din distribuție fac parte Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Stephen McKinley Henderson, Lois Smith. Durata filmului este de 94 de minute.