fbpx

Invitație la film gratuit: „The Effect of Gamma Rays on Man-in-the-Moon Marigolds” din 1972

sursa: cinemagia.ro

Pe final de săptămână, un nou film interesant!

 

19 Februarie 2020

12:30

Cineclub Marienbad ne invită, din nou, la film!

Vineri, 21 Februarie 2020, începând cu ora 17:30, va rula, în Mediateca Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, pelicula „The Effect of Gamma Rays on Man-in-the-Moon Marigolds”. Drama, cu o durată de 100 de minute, este regizată de Paul Newman.

Disperată, singură, așteptând zadarnic momentul în care viața îi va oferi ocazia unei schimbări, Beatrice duce o existență dezordonată, într-o casă mereu răvășită și neprimitoare. Mathilda și Ruth, fiicele sale, îi sunt singurul suport moral. Le iubește cu adevărat, dar nu știe cum să le fie de folos și cum să se apropie de ele. Cocheta Ruth, fiica cea mare, pare sa fie o replică a mamei, dar suferă de o boala incurabilă. Fragila și sensibila Mathilda, fiica cea mică, asistă tăcută la ce se petrece în jurul ei și se refugiază în studiu. E pasionată de științele naturii și se pregătește pentru un concurs-experiment: efectul razelor gama asupra crăițelor. La concurs, Mathilda obține premiul I. Într-o ținută depășită, mahmură, Beatrice sosește cu întârziere. Emoționată, dar ridicolă, ea încearcă să-și felicite stângaci fiica.

Din distribuție fac parte actorii: Joanne Woodward (Beatrice), Nell Potts (Matilda), Roberta Wallach (Ruth), David Spielberg (Mr. Goodman).