fbpx

Invitație la film gratuit: „The Square”, din 2017

sursa: cinemagia.ro

Pe final de săptămână, un nou film interesant!

 

06 August 2019

13:30

Cineclub Marienbad ne invită, din nou, la film!

Vineri, 09 August 2019, începând cu ora 17:30, va rula, în Mediateca Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, pelicula „The Square” („Pătratul”).

Filmul îl are în centru pe Christian, un respectat curator al unui muzeu de artă contemporană. Divorțat, dar tată devotat a doi copii, conduce o mașină electrică și sprijină cauze nobile. Expoziția sa, The Square / Pătratul, este o instalație care invită trecătorii să mediteze la altruism și la responsabilitatea pe care o au ca ființe umane. Uneori, însă, este dificil să trăiești conform propriilor tale principii: răspunsul prostesc al lui Christian la furtul telefonului său îl aruncă într-o serie de situații jenante. Între timp, agenția de PR a muzeului crează o campanie neașteptată pentru The Square. Feedbackul este copleșitor și îl aruncă atât pe Christian, cât și muzeul, într-o criză existențială.

Regia îi aparține Ruben Östlund, lungmetrajul fiind câștigător al premiului cel mare la Festivalul de la Cannes în 2017. În cast îi vom vedea pe Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary. Durata filmului este de 142 de minute.