fbpx

Invitație la film gratuit: „Velvet Goldmine”, din 1998

sursa: Facebook

Pe final de săptămână, un nou film interesant!

 

31 Octombrie 2018

09:27

 

Cineclub Marienbad ne invită, din nou, la film! Vineri, 02 Noiembrie, începând cu ora 17:30, va rula, în amfiteatrul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, pelicula „Velvet Goldmine”. Apărut în anul 1998, filmul este o drama Britanico-Americana regizata si scrisa de Todd Haynes. Intriga este plasata in Marea Britanie, in epoca glam rock din prima jumătate a anilor ’70. Filmul spune povestea lui Brian Slade, un pop star fictiv.

Într-o versiune distopiană și cenușie a anului 1984, jurnalistul Arthur Stuart (Christian Bale) scrie un articol despre dispariția din viața publică (victima a unei crime misterioase) a unei mari vedete a glam rock-ului – Brian Slade (Jonathan Rhys Meyers) – și intervievează pe toți cei care au făcut parte din viața și cariera lui. Aflăm astfel că nu doar soția lui (Toni Colette) a avut un rol important în destinul artistului, ci și prietenul și colegul de breasla Curt Wild (Ewan McGregor), pe care ajunge să-l cunoască îndeaproape.

Regia și scenariul aparțin lui Todd Haynes, iar în distribuție îi găsim pe Arthur Stuart, Brian Slade, Curt Wild, Mandy Slade. Durata filmului este de 124 de minute.

Nominalizat la Palme D’Or la Cannes în 1998, lungmetrajul a câștigat premiul pentru Cea Mai Bună Contribuție Artistică. A mai câștigat un premiu Bafta pentru costume și avut o nominalizare la Oscar.

Adrian Pop