fbpx

Irezistibil: Tort tiramisu cu ciocolată

foto: Monica Marton

Un desert perfect.

 

08 Iunie 2019

14:40

 

Ingrediente necesare:
 380 grame de pişcoturi
 150 grame de de zahăr pudră
 500 ml frişcă
 500 grame de mascarpone
 200 grame de ciocolată
 300 ml cafea îndulcită
 2 linguri de pudră de roşcove
 3 căpşuni pentru decor

Preparare:
Preparaţi cafeaua, o îndulciţi, după gust şi o lăsaţi să se răcească. Scoateţi crema de mascarpone din frigider şi o lăsaţi să stea la temperatura camerei. Topiţi ciocolata pe baie de aburi şi o lăsaţi apoi la răcit.

Luaţi farfuria pe care urmează sa montaţi tortul, puneţi cerculeţul de 26 mm pe ea. Înmuiaţi fiecare pişcot în cafea şi îl puneţi, pe verticală, în interiorul cerculeţului de tort, pe margini, apoi faceţi acelaşi lucru acoperind baza tortului, farfuria. Aveţi forma de tort, acum facem crema.

Într-un bol, amestecaţi zahărul cu mascarpone, apoi ciocolata topită şi răcită şi, la sfârşit, încorporaţi uşor, cu o spatulă, frişca bătută. La această operaţiune, în niciun caz, nu folosiţi mixerul, deoarece vă va tăia crema. Împărţiţi compoziţia în două părţi egale.

Aşezaţi un strat de cremă peste pişcoturile de la bază. Luaţi câte o bucată de pişcot, o scufundaţi câteva secunde în cafea şi o aşezaţi peste primul rând de cremă. Acum, din crema rămasă opriţi 3 linguri, restul o aşezaţi peste blatul din pişcoturi. Crema rămasă o amestecaţi cu două linguri de pudră de roşcove şi, cu un poş, ornaţi partea de sus a tortului. În mijloc, adăugaţi căpşunile.

Lăsaţi tortul tiramisu la rece, cateva ore, apoi savuraţi-l alături de cei dragi. E o delicatesă rapid de preparat, iar ciocolata îl face special.

Poftă bună!

Monica Marton