fbpx

Iulia Pușcău și Teodora Berchez, balerinele „Fit Dance” care au intrat primele la coregrafie în Cluj – Napoca!

maris pușcov, fit dance, telefonDupă ani de muncă, rezultatele se văd de pe primele locuri! 

 

29 Iulie 2018

10:00

Avem mai mult decât o veste bună, avem un motiv de recunoștință și sărbătoare pentru Oradea. Două tinere, care practică baletul în Oradea, la clubul „Fit Dance”, au intrat primele în urma concursului de admitere în secția de coregrafie a Facultății de Muzică din Cluj – Napoca.

Atât Iulia Pușcău cât și Teodora Berchez au fost pregătite de singurul maestru coregraf din județul Bihor, Maris Pușcov. Iulia a intrat clasată pe locul IV, iar Dora pe locul I.

Iulia face balet de la aproape 7 ani, a fost alături de Maris încă de când Maris Pușcov pregătea copiii în clubul din Aleșd. Iar de la 7 până la cei 19 ani pe care îi are acum, părinții au făcut săptămânal naveta cu ea în Oradea, la clubul „Fit Dance” pentru a se pregăti împreună cu Maris dar și pentru a-i împlini visul.

Iulia e o ființă deosebită, e de o finețe extraordinară, un copil bine crescut și educat. A știut întotdeauna ce vrea și a fost mereu perseverentă. Pentru cei din jurul ei a fost ca o „primăvară”. Ca și performanță, Iulia s-ar fi putut îndrepta spre orice domeniu, însă a ales dansul.

Teodora a început puțin mai târziu baletul, din clasa a V-a, venind de la un alt club. Are o imaginație extraordinar de bogată și chiar dacă are emoții puternice, capacitatea ei de a le înfrunta și masca este ieșită din comun. Are o mimică actoricească și reușește să-și interpreteze personajul atât de bine încât intri foarte ușor în povestea ei.

Pe lângă rezultatele excelente din dans, Dora nu s-a lăsat mai prejos nici cu învățătura. Anul acesta a intrat cu bursă și la Politehnică. Atât ea cât și Iulia au absolvit Bacalureatul cu brio și au fost eleve olimpice.

Cele două tinere balerine au adunat, în decursul anilor, nenumărate diplome și trofee atât în concursurile naționale cât și internaționale.

Ce trebuie să știm că în secția de coregrafie au fost disponibile numai 9 locuri pentru toată țara, iar probele pe care fetele le-au avut de parcurs au fost în număr de 7, și teorie, și practică, și improvizație.

Din câte se pare, Iulia și Dora nu sunt singurele balerine „Fit Dance” care s-au gândit să studieze ca meseserie dansul, deoarece alte tinere, din cadrul aceluiași club, se pregătesc pentru admiterile aniilor următori.

Pentru părinți, dar și cei interesați de a-și ghida copilele în lumea dansului, e bine de știut că fetițele pot începe de la vârste mici, când pot sta fără părinți, inclusiv de la 2 ani dacă copilul este mai independent. Pentru mai multe detalii, vă invităm să mergeți direct la Clubul „Fit Dance” de pe strada Iuliu Maniu din Oradea, vis-a-vis cu Catedrala Greco  Catolică „Sfântul Nicolae” (față în față cu Biserica cu Lună). Mai multe despre maestrul coregraf Maris Pușcov puteți citi AICI .

Ioana Mădălina Ștefănică