fbpx

Județul Bihor actualizează harta Sclerozei Multiple

sursa: approvedfp.com.au

Vești bune pentru bolnavii din județul Bihor.

 

07 Septembrie 2017

13:15

Întocmirea unei hărți a bolnavilor de scleroză multiplă este necesară pentru a putea fi la curent cu numărul persoanelor care au nevoie de ajutor, sprijin și consiliere. Totodată, organizatorii își propun să editeze și un manual de kinetoterapie.

Odată întocmită această hartă, se estimează că vor fi identificate cel puțin 200 persoane cu SM, iar alte 500 vor avea acces la manualul de kinetoterapie. Mai apoi, bolnavii vor putea apela la specialiștii din cadrul fundației care vor susține ateliere tematice de psihoterapie și kinetoterapie în Oradea, Beiuș, Marghita și Aleșd.

În Bihor a existat o bază de date a persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă, dar din cauza dinamicii mortalității și a noilor diagnosticați, această bază de date este acum irelevantă. De aceea, prin intermediul proiectului dorim să identificăm persoanele cu scleroză multiplă atât din mediul urban, dar și rural, să facem o evaluare a calității vieții lor și să le oferim servicii de informare și consiliere, mai apoi să le integrăm în cadrul serviciilor pe care fundația noastră le oferă,

anunță Claudia Torje, asistent social.

Paula Dreve