fbpx

Județul Bihor va beneficia de un sistem modern de telemedicină

sursa foto: hartaoradei.ro

Activitatea medicală va fi grăbită și eficientizată prin tehnologii moderne.

 

27 August 2020

10:00

Un proiect important pentru sistemul medical județean a ajuns în faza lansării licitației pentru achiziție și execuție. Este vorba despre un sistem de telemedicină, conceput să sprijine activitatea medicală de la distanță, instantaneu, precum și achiziția de echipament medical de înaltă tehnologie.

Prin acest proiect, cu un buget total de 9,7 milioane euro, spitalele din Oradea și județul Bihor aflate în administrarea partenerilor de proiect vor fi interconectate în timp real, indiferent de locul în care un cetățean solicită asistență medicală.

Investiția „Proiect integrat pentru dezvoltare durabilă în zona montană a judeţului Bihor, îmbunătăţirea accesului şi dezvoltării serviciilor de sănătate în caz de intervenţii medicale în situaţii de urgenţă” – IPHEALTH – FA Phase, Cod emS: ROHU 449, va intra în scurt timp în licitație pentru achiziția, montarea și pregătirea pentru folosirea de echipamente medicale (ecografe Doppler, aparate radiologice, CT, SPECT CT, Angio CT, videolaringoscoape, defibrilatoare, paturi ATI), sistem de telemedicină și sistem de arhivare imagistică medicală (PACS) pentru Spitalul Județean, Spitalul Municipal Oradea și spitalele bihorene.

Concret, alături de liderul de proiect UAT (unitate administrativ teritorială) Oradea, se află UAT Județul Bihor – Consiliul Judeţean Bihor, UAT Municipiul Marghita, UAT Municipiul Salonta, UAT Orașul Aleșd și UAT Municipiul Beiuș.

Mai multe despre sistemele de telemedicină puteți afla citind articolul de AICI.