fbpx

Juniorii de la FC Bihor victoriosi in Turneul Zonal

turneu fotbal copiiEchipa de juniori E a clubului FC Bihor a reușit o frumoasă performanță, de a se califica între cele mai bune opt echipe ale țării, după ce, pe teren propriu.

 

30 Aprilie 2013

12:22

Echipa a izbutit să se impună în turneul zonal, pe care l-a găzduit în perioada 25 – 28 Aprilie 2013, pe terenul sintetic al Stadionului Municipal „Iuliu Bodola”.

În faza grupelor, echipa orădeană, pregătită de antrenorul Lucian Ulici, a debutat cu o victorie, scor 2-1, în fața celor de la Viitorul Zalău. Golurile au fost marcate de Săutiuț și Pop.

În meciul II, jucătorii de la FC Bihor s-au impus și mai clar, cu 3-0, în compania bistrițenilor de la Gloria, toate golurile fiind marcate de Pop.

Cum în celălalt joc din grupă, Viitorul Zalău a învins Gloria Bistrița, elevii antrenorului Lucian Ulici au încheiat seria pe primul loc, urmați fiind de zălăuanii de la Viitorul și de bistrițenii de la Gloria.

În grupa B, primul loc a fost adjudecat de CFR Cluj, locul II i-a revenit echipei FC Mara 2010 Baia Mare, iar pe locul III s-a clasat LPS Satu Mare.

În semifinale, FC Bihor a întâlnit, astfel, echipa de pe locul II din grupa B, FC Mara 2010, echipă pe care a învins-o foarte clar, cu scorul de 5-0, prin golurile marcate de Bartha – 2, Blăgea – 2 și Burca.

Cum în cealaltă semifinală, CFR Cluj a dispus cu 4-0 de Viitorul Zalău, mare finală, cea care a decis câștigătoarea turneului și echipa calificată la turneul semifinal, le-a opus pe echipele FC Bihor și CFR Cluj.

Jocul din ultimul act a fost foarte disputat, echilibrat, la finele timpului regulamentar de joc scorul fiind egal, 1-1, prin golul orădenilor marcat de Costea.

Departajarea pentru a stabili învingătoarea s-a făcut astfel la loviturile de departajare, unde FC Bihor a înscris de trei ori, prin Burca, Pop și Iovița, și a ratat o singură dată, prin Blăgea, în timp ce clujenii au marcat doar un singur gol. Astfel, scorul general al finalei a fost 4-2 pentru „roș-albaștrii”, care câștigă turneul și se califică în etapa semifinală a Campionatului Național.

 

Sunt extraordinar de fericit pentru realizarea acestei performanțe și deosebit de mândru pentru că am posibilitatea să antrenez o echipă cu un potențial remarcabil

a declarat, la final, antrenorul gazdelor, Lucian Ulici.

Tehnicianul orădean a ținut să remarce întreg grupul de jucători pentru prestația avută, un plus peste medie avându-l totuși Tiponuț și Pop.

Echipa orădeană, cu jucători născuți în anul 2002, care a realizat această performanță a fost formată din: Eduard Beke și Andrei Morar – portari; Patrik Andras, Loren Ioviță, Patrick Blăgea, Daniel Săutiuț, Horia Beiușanu, Vlad Costea, Mircea Pop, David Burca, Ricardo Bartha, Denis Tiponuț, Daniel Borma și Flavius Bălan.

Pentru antrenorul Lucian Ulici, acest rezultat constituie cea mai mare performanță din cariera sa de tehnician. El a dorit, la sfârșit, să aducă mulțumiri conducerii clubului, care l-a sprijinit în găzduirea acestui turneu, lui Ovidiu Clonda, administratorul stadionului, pentru buna organizare, dar și galeriei, „care a fost impecabilă, pe tot parcursul turneului”.

 

Florin Mihalca