fbpx

Kilometri de instalații luminoase vor înfrumuseța Oradea în iarna 2015

sursa foto: wallspick

sursa foto: wallspick

Oradea va fi cucerită de lumină și culoare!

 

24 Noiembrie 2015

14:29

Nu mai puțin de 13,5 kilometri de instalații luminoase, specifice sărbătorilor de iarnă, vor împodobi orașul și anul acesta.

În data de 27 Noiembrie 2015, de la ora 18:00, în Parcul 1 Decembrie, în fața statuii Ostașului Român, va avea loc ceremonialul de aprindere a beculețelor din Parcul 1 Decembrie, Piața Ferdinand, strada Republicii și de pe clădirea Primăriei Oradea, moment la care cu toții sunteți invitați să luați parte.

Ulterior acestei zile se vor aprinde luminile și în restul orașului, inclusiv în Cetatea Oradea, însă nu și în zona Pieței Unirii, strada Independenței și Podul Sfântul Ladislau.

Perioada în care se vor putea admira ghirlandele, fântânile, plasele, clopoțeii, medalioanele și alte figurine luminoase este 27 Noiembrie 2015 – 07 Ianuarie 2016.

Toate aceste instalații luminoase sunt alcătuite din leduri, pentru a asigura un consum redus de energie (cca.50 kw), valoarea energiei electrice consumate fiind de aproximativ 15.000 lei. Realizarea instalaţiilor electrice luminoase este asigurată de către firma Luxten Lighting Co SA gratuit. 

Ioana Mădălina Ștefănică