fbpx

La multi ani „Euro Foto Art”

sigla euro foto art oradeaAsociația culturală Euro Foto Art împlinește anul acesta 5 ani de la înființare.

 

04 Iunie 2013

12:34

 

În această perioadă în galeria ei proprie au fost organizate peste 100 de expoziții de artă fotografică personale, de grup, naţionale şi internationale, în parteneriat cu Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea, cu acces gratuit pentru public.

Asociaţia „Euro Foto Art” a organizat cele trei ediţii ale Salonului Judeţean “Fotografia de Nuntă a Anului” şi prima ediţie a Salonului Internaţional „Bihorul Pitoresc”, și Salonul Internaţional „Eurofotoart”.

În perioada 11 Ianuarie – 10 Februarie 2013, a organizat, prima ediţie a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, care a cuprins 16 expoziţii.

Recent, s-a încheiat ediţia a II-a a Festivalului Fotografiei Europene, în cadrul căreia au fost organizate 31 de expoziţii naţionale şi internaționale.

În urmă cu trei ani, Asociaţia „Euro Foto Art” a  pornit un ciclu de prezentare a naţionalităţilor din România, prin organizarea unor saloane naţionale de artă fotografică şi editarea unor albume de artă.

Astfel, în anul 2011, a fost organizat Salonul Naţional intitulat „Maghiarii din România”, iar în anul 2012 a urmat „Germanii din România” iar în 2013 urmează Salonul Naţional intitulat „Evreii din România”.

Pe lângă acestea au fost organizate 5 ediţii ale Saloanelor Internaţionale ale Artiştilor Fotografi România şi Maghiari de Pretutindeni, cu ocazia Zilei Culturii Române şi Zilei Culturii Maghiare, precum și 3 ediții ale Saloanelor Internaţionale de Artă Fotografică „Premfoto”.

 

Andrei Marcu