fbpx

La Oradea a inceput Competitia Nationala de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat. FOTO

concurs national pompieri smurdUn concurs important pentru cadrele de descarcerare și acordare a primului ajutor. 

 

04 Septembrie 2014

08:17

Ieri, 03 Septembrie 2014, la orele 18:00, s-a dat startul Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat.

Pe platoul din fața Primăriei Oradea s-au aflat echipele concurente din Braşov, Cluj, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Timiş, Vâlcea, Bucureşti, Mureș și Bihor, precum și de la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, respectiv de la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Alături de acestea, prezent în urbea de pe Crișul Repede a fost și dr. Raed Arafat, Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care a declarat:

Ce facem azi aici, e să validăm că, ce am început acum 24 de ani a fost un lucru bun, unde Bihor, a fost cel de-al doilea judeţ după Mureş care a preluat modelul SMURD şi l-a implementat.

În cuvântul de deschidere, generalul de brigadă dr. Ioan Baș, Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, a dorit să puncteze importanța unor astfel de concursuri:

Descarcerarea şi primul ajutor calificat sunt două misiuni de bază în salvarea vieţii oamenilor aflaţi în situaţii critice. Nivelul competiţiei va fi unul ridicat, sarcina evaluatorilor fiind aceea de a stabili cele mai performante echipe.

Totodată, la manifestare au fost prezente și oficialități locale, alături de dr. Hadrian Borcea și dr. Gheorghe Carp.

În ciuda ploii, orădenii au dat curs invitației de a fi prezenți la acest moment important, adunându-se cu mic, cu mare, pentru a vedea exercițiile demonstrative oferite pompierii și paramedicii SMURD.

Evenimentul festiv din cursul serii trecute este urmat de două zile de competiție care vor avea loc după cum urmează:

Joi, 04 Septembrie 2014

  • 09:00 – 17:00: Desfăşurarea probelor de concurs – pe platoul magazinului Selgros Cash & Carry

Vineri, 05 Septembrie 2014

  • 09:00 – 12:30: Desfăşurarea probelor de concurs – pe platoul magazinului Selgros Cash & Carry
  • 14:00 – 15:00: Festivitatea de premiere – pe platoul magazinului Selgros Cash & Carry

 

Ioana Mădălina Ștefănică