fbpx

Programul „Lapte și corn” rămâne în școli în anul 2017 – 2018

sursa: Antena 1

Programul „Laptele și cornul” rămâne în școlile din România

 

26 August 2017

10:00

Programul care încurajează alimentația sănătoasă în rândul școlarilor și preșcolarilor se va derula și în perioada 2017 – 2023, potrivit unei ordonanțe aprobate de Guvern.

Conform legislației europene, Programul pentru are două componente: distribuirea de fructe și/sau legume proaspete, lapte natural de consum și/sau produse lactate fără adaos de lapte praf și măsurile educative care însoțesc distribuția produselor. Acesta este pus în aplicare de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației Naționale și de Ministerul Sănătății.

Programul „Laptele și cornul” urmărește atât crearea de obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă, cât și creșterea consumului de produse locale.

Finanțarea programului va fi asigurată de la bugetul de stat, prin sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată repartizate pe județe și pe municipiul București, și din fonduri externe nerambursabile. Bugetul pentru implementarea programului se va stabili anual prin Hotărâre de Guvern.

Programul pentru școli al Uniunii Europene se va derula începând cu anul școlar 2017 – 2018 ca urmare a adoptării Regulamentului (UE) 2016/791 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 Mai 2016.

În prezent, elevii și preșcolarii primesc fructe și/sau legume, produse lactate și de panificație în baza Programului de incurajare a consumului de fructe proaspete în scoli (OUG nr. 24/2010) și a Programului „Lapte și corn” (OUG nr.96/2002).

 

Diana Maria Danciu