Let’s Be ECO!, proiect de economie circulară dedicat unităților de învățământ!

Birouri și calculatoare pentru școlile din mediul rural. 

 

10 Ianuarie 2017

16:31

Prima ediție a proiectului de economie circulară „Let’s Be ECO!” constă într-o competiție dedicată unităților de învățământ din mediu rural.

Peste 280 birouri și aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri vor intra în posesia a 40 de școli. Proiectul este organizat de „Let’s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Garda Națională de Mediu.

Protejarea mediului începe de la prevenirea risipei. Acesta este scopul principal al acestui proiect: să prevenim risipa unor resurse extrem de importante. Decizia partenerilor de la Garda Națională de Mediu este lăudabilă și este un model de preocupare a unei instituții publice pentru protejarea mediului și combaterea risipei. Ne bucurăm că, pe lângă protejarea mediului, putem sprijini și educația în mediul rural.

transmite Andrei Coșuleanu, Project Manager la „Let`s Do It, Romania!”.

Concursul „Let’s Be ECO!” se desfășoară în perioada 05 Ianuarie – 30 Aprilie 2017. Prima etapă a proiectului constă în înscrierea unităților de învățământ doritoare. Școlile pot să se înscrie până în data de 27 Ianuarie 2017, la adresa concurs@letsdoitromania.ro. Pentru înscriere sunt necesare o scrisoare motivațională și completarea unui formular de înscriere.

Unitățile acceptate în competiție vor participa în ateliere de reutilizare creativă și creație. În perioada 15 Ianuarie – 28 Februarie 2017, elevii trebuie să realizeze obiecte creative din materiale reciclabile. Scopul este de a crește nivelul de responsabilitate și conștientizare în rândul tinerilor cu privire la necesitatea protejării mediului. Creațiile se trimit sub formă de fotografii utilizând adresa de email concurs@letsdoitromania.ro Mai multe informații despre competiție și regulament  AICI.

Agneta Jakab