fbpx

Liliecii din Bihor sunt protejati prin fonduri europene

SANYO DIGITAL CAMERAAgen╚Ťia pentru protec╚Ťia mediului Bihor a derulat prin intermediul programului de conservare a speciilor de lilieci din Mun╚Ťii P─âdurea Craiului ac╚Ťiuni de ├«nchidere a cavernelor ╚Öi protejare a liliecilor.

 

26 Ianuarie 2013

08:59

Nu mai pu╚Ťin de 15 pe╚Öteri au fost ├«nchise dar ╚Öi aplicate panouri informative (la intrarea ┬á├«n pe╚Öter─â) referitoare la existen╚Ťa mai multor specii de lilieci ├«n pe╚Öterile Bihorului. Informa╚Ťiile de pe t─âblii sunt inscrip╚Ťionate ├«n trei limbi, rom├ón─â, englez─â ╚Öi magiar─â, cu rol de a informa, instrui ╚Öi totodat─â educa publicul larg care ajunge ├«n fa╚Ťa uneia dintre cele 15 pe╚Öteri ├«nchise.

Aceast─â ac╚Ťiune a fost posibil─â prin programul european ÔÇ×ÔÇ×Conservarea speciilor de lilieci ├«n Mun┼úii P─âdurea Craiului, Bihor ┼či Trasc─âuÔÇŁ┬ácofinan┼úat de c─âtre Comisia European─â prin instrumentul financiar Life. S-a dorit oferirea de informa╚Ťii despre speciile de lilieci care se reg─âsesc ├«n pe╚Öteri ╚Öi informa╚Ťii generale despre lilieci, modul de comportament adecvat ├«n pe╚Öter─â.

Scopul ac╚Ťiunii este:

  • Asigurarea pe termen lung a conserv─ârii popula┼úiilor de lilieci ├«n arealul proiectului ÔÇô 19 Situri Natura 2000, prin elaborarea unor planuri complexe de conservare pentru lilieci ┼či habitatele lor. Activit─â┼úile se desf─â╚Öoar─â pe teritoriul a 19 Situri Natura 2000 din jude┼úele Bihor, Cluj ┼či Alba
  • Cre┼čterea gradului de con┼čtientizare ├«n r├óndul publicului larg referitor la importan┼úa ecologic─â a liliecilor ┼či necesitatea protec┼úiei lor. Se organizeaz─â cursuri speciale de instruire, ateliere de lucru. Ca rezultat se va crea o re┼úea de speciali┼čti ┼či organiza┼úii, care pot contribui la monitorizarea pe termen lung a popula┼úiilor de lilieci din zona proiectului

Mai multe detalii despre proiect pe www.batlife.ro