fbpx

Literatura orădeană, apreciată prin Ana – Maria Chircea la nivel național!

sursa: Facebook

sursa: Facebook

Premii care aduc cinste orașului nostru!

 

13 Noiembrie 2016

12:15

Tinerii orădeni pasionați de literatură sunt încurajați să urmeze chemarea peniței și într-o zi să reprezinte, la rândul lor, Oradea pe podiumurile de premiere a festivalurilor culturale și literare naționale și internaționale. Un astfel de exemplu ne este oferit de o tânără poetă, prozatoare și eseistă Ana-Maria Chircea.

Absolventă a Facultății de Litere din Oradea, Ana-Maria Chircea a publicat poezii și proză în 15 publicații din România și Marea Britanie.

Coautoare a trei volume de antologie, Ana-Maria a început să scrie primele povești încă de la vârsta de zece ani. Ulterior, în inima scriitoarei a început să crească interesul și dragostea față de poezie. Și-a împărtășit creațiile poetice cu alți pasionați de literatură pe site-uri de specialitate. În 2014 a obținut două diplome de studii la cursuri online dedicate scriitorilor: Certificate of Achievement in Writing for Children și Statement of Accomplishment in Crafting an Effective Writer.

Mediul online oferă oportunități de dezvoltare tehnică și evoluție literară tuturor pasionaților de literatură. În fiecare an se desfășoară numeroase competiții pentru a acorda noi șanse tinerei generații de autori. O astfel de șansă este și Festivalul – Concurs Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”.

Zilele trecute s-a desfășurat, în Târgoviște, cea de-a XLVIII-a ediție a cunoscutului eveniment literar național. Peste o sută de scriitori, din întreaga țară, și-au trimis creațiile în una dintre cele patru secțiuni ale concursului: poezie, proză scurtă, eseu și teatru scurt.

Orădeanca noastră a câștigat premiul III, în secțiunea proză scurtă, și premiul II, în secțiunea eseu. S-a aflat pe podiumul de premiere alături de finaliști din Călăraşi, Iaşi, Ploieşti, Sighişoara, Cluj Napoca, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti… 

Oradea se poate mândri cu tinerii talentați în a căror suflet arde dragostea pentru lectură și creație literară, iar Ana – Maria este un exemplu bun! Mulțumim, Ana-Maria, deoarece prin munca ta aduci cinste orașului nostru. 

Când simți setea de a scrie, scrii. Este o răbufnire, un stil de viață, o dorință de a lăsa ceva în urmă. Iar când citești, îți astâmperi setea de cunoaște, de a te lămuri că nu ești singurul, care gândește sau simte așa. Literatura este frumoasă pentru că lasă imaginația sa să zburde. E libertate.

a declarat pentru Evenimente Oradea, Ana-Maria Chircea.

 

Gabriela Zaica

ana-maria-mandra-diplome