fbpx

Liviu Gyori, plutonierul adjutant sef care timp de 20 de ani a salvat vietile romanilor

plt. adj sef Gyori Liviu-echipamentul primit de la secretarul de stat in MAI, dr. Raed ArafatO viață întreagă dedicată salvării de vieți omenești!

 

18 Septembrie 2014

08:01

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Crișana” ne informează că unul dintre pilonii SMURD Bihor se retrage din activitate, dat fiind faptul că a atins vârsta standard de pensionare.

Vorbim de un om care, de la începutul carieriei, dar și din 1994, atunci când se puneau bazele SMURD Bihor, și până astăzi, a participat la mai mult de 10.000 de intervenții de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat.

Liviu Gyori, plutonier adjutant şef, și-a dedicat mai bine de 20 de ani din viață salvând viețile a unui număr impresionant de români. În baza experienței și bunei pregătiri, a fost, preț de 17 ani, comandantul echipajului de descarcerare în cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, iar mai apoi instructor al Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă al ISU „Crişana”.

În calitate de instructor în cadrul Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Crişana”, subofiţerul  a participat la instruirea unui număr de aproximativ 936 paramedici din 16 judeţe.

informează Camelia Roșca, purtător de cuvânt ISU „Crișana”.

Pentru calitățile deosebite, în 2007, Primăria Oradea i-a oferit lui Gyori Liviu „Premiul de Excelenţă pentru acte de curaj”, iar în 2013 i-a fost înmânată „Diploma de excelenţă pentru profesionalism şi devotament arătat în situaţii de urgenţă”, de către Instituția Prefectului Bihor.

Acum, la final de carieră, dr. Raed Arafat i-a dăruit salvatorului de vieți și un echipament special, ce are înscrise cuvintele de laudă și apreciere din partea celui care este „Părintele SMURD”.

Astăzi, probabil, este cel mai experimentat paramedic din sistemul de urgenţă, nu atât prin numărul anilor, cât mai ales prin activitatea deosebită pe care a desfăşurat-o. Liviu Gyori, astăzi, cu tot respectul pe care vi-l datorăm pentru ceea ce aţi reprezentat în aceşti peste douăzeci de ani, suntem mândri că am fost alături în acest efort comun.

a punctat dr. Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Liviu Gyori este un om exemplu pentru noi toți și care ar trebui să slujească ca model pentru toate generațiile. Aceștia sunt oamenii care merită să fie văzuți la televizor, în ziare și pe Internet. Liviu Gyori reprezintă un succes care trebuie prezentat atât copiilor cât și tinerilor care sunt la început de drum, și care nu au un model profesional.

SMURD Bihor categoric poartă amprenta lui şi categoric a reuşit să transmită o parte din caracterul său puternic, acestui serviciu.

a declarat și dr. Hadrian Borcea, coordonatorul UPU/SMURD Bihor.

Evenimente Oradea își exprimă mândria, bucuria, de a putea scrie despre un astfel de om, îi transmite mulțumiri și felicitări pentru munca dedicată oferită nouă, tuturor.

Cu o experienţă profesională admirabilă şi o vechime în SMURD neegalată încă, plutonier adjutant şef  Liviu Gyori a ieşit la pensie, dar rămâne în continuare pentru toţi cei care l-au cunoscut şi pentru cei pe care i-a salvat sau ajutat în peste două decenii: un Salvator, „Pompier Salvator”.

se menționează în același comunicat emis de Camelia Roșca.

Ioana Mădălina Ștefănică