fbpx

Lucrări ale Salvador Dalí, Marc Chagall și Giorgio de Chirico, vernisate în Oradea! FOTO

evenimente oradea O expoziție care trebuie vizită, o premieră pentru orașul nostru! 

 

25 Octombrie 2018

11:21 

Începutul de săptămână a adus în Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultura nume importante prin vernisarea expoziției „Salvador Dalí, Marc Chagall și Giorgio de Chirico: Teme biblice”.

Expoziția, o premieră nu doar pentru Oradea, ci și pentru România, cuprinde 91 de lucrări, structurate în șapte secțiuni tematice, printre care Salvador Dalí – „Paternoster”, Salvador Dalí – Serii de MeDalí: The Ten Commandments, Marc Chagall – Seria: Cele 12 triburi ale Israelului, Giorgio de Chirico – Seria: Apocalipsa lui Ioan.

Obiectele  sunt în număr mare, dar  nu diminuează expoziția. 

a punctat Sorina Jecza, galerist și președinte al Fundației TRIADE din Timișoara. A evidențiat măreția artiștilor, dar a și a accentuat  spațiul cetății , care prin vernisaj „clădește” Oradea.

De asemenea, despre preocuparea artiștilor pentru temele biblice a vorbit și criticul de artă Ramona Novicov:

Lucrările ne reamintesc  lucrurile pe care ne permitem azi să le ignorăm”.

Mult apreciatul critic orădean a mai accentuat rezonanța numelor celor trei artiști, care oferă în limba metafizică, suprarealistă și lirică un mesaj foarte puternic, indiferent de ce temă ar avea.

Expoziția rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 30 Ianuarie 2019, iar prețul biletelor este de: 20 lei – adulți; 10 lei – copii între 7 – 14 ani; 10 lei – grupuri școlare de peste 15 copii; gratuit – copiii sub 7 ani.

Mai jos regăsiți câteva imagini de la vernisaj, însă recomandarea noastră de vizitare a exponatelor este numaidecât transmisă!

 

Mihaela Furculiță

evenimente oradea