fbpx

Lumea în imagini: cum s-a adaptat Globul la noua pandemie

sursa: REUTERS/weforum.org

Schimbări majore.

 

02 Aprilie 2020

10:00

 

Pandemia de Covid-19 a redus mai toate activitățile din jumătate de Lume, iar viața cotidiană cunoaște schimbări profunde. Mulți stau în casele lor și-și găsesc noi preocupări, lucrează de acasă, iar simpla deplasare pentru cumpărături sau plimbatul câinelui pare să fi devenit în același timp un pericol și o excursie.

În multe locuri, din India până în Europa și America, balconul a devenit refugiul din spațiul închis al locuinței, cum putem vedea AICI. Iar dacă tot vorbim de balcoane și ferestre, în Amsterdam se dau petreceri în blocuri, cum se poate vedea AICI.

Aspectul străzilor s-a schimbat mult. Dacă acum 1-2 luni erau animate, acum până și cele mai aglomerate locuri sunt pustii, așa cum se poate vedea în imaginile din Italia de AICI. Tot la nivelul străzii observăm noi teme ale graffitti-ului, în care masca de protecție și hârtia igienică sunt în prim-plan: AICI.

Pentru că multă lume s-a autoizolat sau este vulnerabilă, magazinele și asociațiile din întreaga lume s-au adaptat pentru a le face viața mai ușoară celor în nevoie – vezi AICI cum.

Statul acasă poate fi și creativ, lucru explicat AICI. Iar exemplele sunt numeroase, așa cum putem vedea AICI, în timp ce mulți alții găsesc lucruri amuzante de făcut – vezi AICI. Multe alte idei cu lucruri de făcut acasă găsiți AICI.

Vă îndemnăm și pe voi să stați în casă pe cât posibil și să aveți grijă de sănătatea voastră!