fbpx

Luni, pompierii orădeni oferă diplome și cărți elevilor din Bihor!

angajări, isu crisanaUn gest salvator de… cultură!

 

18 Mai 2018

11:16

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Crișana” a fost inițiatorul proiectului „100 de cărți românești pentru Centenar” prin care și-a propus să ofere câte o carte fiecărui elev din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Șușturogiu, comuna Cetariu,  Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Fâșca, comuna Vârciorog, și Școlii Gimnaziale Nr. 2 Bucuroaia, comuna Copăcel.

De asemenea, campania a mai vizat și constituirea unei biblioteci, în cadrul fiecăreia dintre școlile de mai sus, prin care să se asigure accesul la cărțile din listele de lecturi obligatorii și suplimentare.

Iată că la început de săptămână, mai cu seamă Luni, 21 Mai 2018, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, colonel Caba Sorin Mihai, va fi cel care va și înmâna tinerilor învățăcei darurile în cărți. 

Momentul, solemn prin gest și însemnătate pentru fiecare dintre părțile implicate, se va desfășura începând cu ora 10:30, în găzduirea Școlii Gimaziale Nr. 2 Bucuroaia, comuna Copăcel.

Încă o dată, pompierii militari ne învață ce înseamnă dăruirea și cum putem fi aproape de cei din jurul nostru, salvând și oferind, de această dată, șansa unei vieți îmbogățite de cunoștințe și oportunitatea de fi mai buni (profesional).

Ciprian Costa