Luptătorii pentru Viață Oradea au un sediu nou, pe strada Moscovei! FOTO

Totul pentru un scop nobil. 

 

10 Ianuarie 2016

08:17

Asociaţia Luptătorii pentru Viaţă, care îşi propune să sprijine pacienţii diagnosticaţi cu cancer, are începând de Luni, 09 Ianuarie 2017, un sediu care va găzdui o serie de întâlniri şi manifestări pentru sprijinirea bolnavilor şi familiile acestora, dar şi sesiuni de informare a populaţiei pentru diferitele programe de prevenţie.

Casa nouă a ONG-ului, înfiinţat în urmă cu doi ani, este situată pe strada Moscovei – 09, lângă Filarmonica de Stat Oradea. La inaugurare au fost prezenţi câţiva pacienţi alături de cei apropiați, parte fiind implicaţi în amenajarea noului sediu.

Mariana Ştef, o fostă pacientă, care a reuşit să învingă boala, a fost cea care a şi insistat asupra rolului pe care acest spaţiu îl va juca în vieţile celor suferinzi.

Asociaţia Luptătorii pentru viaţă îşi propune să organizeze grupuri de sprijin pentru pacienţi şi familiile acestora; să organizeze evenimente de orice tip în sprijinul pacienţilor cu cancer; implicit strângeri de fonduri, donaţii şi alte evenimente caritabile în folosul pacienţilor cu cancer.

Dr. Ioana Puşcaş, medic oncolog în Spitalul Pelican, iniţiatorul proiectului, a adăugat că în acest spaţiu se intenţionează, cu sprijinul ASCO, amenajarea unui centru de zi pentru pacienţii care se confruntă cu această maladie.

Totodată, dr. Amalia Hora, medic specialist Oncologie, a subliniat că noul sediu va găzdui o serie de manifestări privind prevenţia, o primă acţiune va viza campania de prevenţie a cancerului de col uterin, tocmai pentru că România ocupă primul loc în lume în ce priveşte mortalitatea din cauza acestui tip de boală.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ales ca fiecare lună să fie dedicată unei boli. Luna Ianuarie este luna de prevenire a cancerului de col uterin.

În România, în fiecare zi, mor cinci femei diagnosticate cu această boală. Screeningul periodic pentru cancerul de col uterin este gratuit, cu toate acestea sub 10% dintre femei l-au efectuat.

 

Cristina Puşcaş